Kepez Belediyesi, her zaman yanlarında olduğu engelli bireylerin sosyal hayatın içerisinde yer almalarına yönelik projelerine bir yenisini daha ekliyor. Engelli bireylerin yaşamlarını engelsiz hale getirmek amacıyla ‘Engelli Koordinasyon Merkezi’ni kuran Kepez Belediyesi, önceki yıllarda Zafer Mahallesi’ndeki bir binasını, down sendromlu bireyler için sevgi atölyesine dönüştürmüştü. Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği, bu sevgi atölyesinde, özel çocuklara seramik ve el sanatları eğitimi veriyor. Engelli bireylerin iş ve istihdam talebini karşılamak amacıyla ‘Bir İş Bir Hayat Kurtarır’ projesini hayata geçiren Kepez Belediyesi, otizmli gençlere mesleki beceri kazandırmaya amaçlayan bir projeye de imza atıyor.
KEPEZ’DEN PROJEYE BİNA TAHSİSİ
Kepez Belediyesi, kamu yararına faaliyet gösteren dernek statüsünde yer alan Kafkas’ın Kadınları (KAFKA) Derneği ile otizmli gençlere yönelik bir eğitim projesini gerçekleştiriyor. Otizmli gençlere, mesleki eğitim ‘Otizm Umut Atölyesi’ çatısı altında verilecek. Kepez Belediyesi, meclisinden aldığı kararla Yeşilırmak Caddesi’nde yer alan Nayla Atay Parkı’ndaki binasını, Otizm Umut Atölyesi olarak kullanması amacıyla KAFKA Derneği’ne tahsis etti. Belediye ve dernek arasında önümüzdeki günlerde tahsis ve atölye kurulması yönelik işbirliği protokolü imzalanacak. Bu protokolün imzalanmasından sonra Otizm Umut Atölyesi faaliyete geçecek.
ATÖLYEYE DOÇ. DR. ŞÜKRAN TAÇOY’UN İSMİ VERİLDİ
Antalya Bilim Üniversitesi ile Değer Otizm Derneği’nin destek verdiği Otizm Umut Atölyesi’ne, Doç. Dr. Şükran Taçoy’un ismi verildi. Otizm ve engellilik camiasının önemli bir ismi olan ve 2017’de hayatını kaybeden Taçoy, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kliniği Kurucu Öğretim Üyesi, Antalya Özel Gereksinimli Bireyler Derneği ve Antalya Büyükşehir Özel Eğitim Okulu kurucu başkanı, Türkiye Otizm Meclisi’nin Yürütme Kurulu Üyesi ve Anadolu Otizm Vakfı mütevelli üyesi görevlerinde bulundu.
KEPEZ’DEN ENGELLİ BİREYLERE SOSYAL PROJELER
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de açıklamasında çeşitli sosyal projelerle, etkinliklerle her zaman engelli bireylerin yanında olduklarını söyledi. Engelli bireylerle ve aileleriyle güçlü bir gönül bağı kurduklarının altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, “Engelli çocuklarımızla, gençlerimizle ve aileleriyle farklı bir gönül bağı kurmaya, onlarla hayatı paylaşmaya çalışıyoruz. Otizmli, down Sendromlu ya da diğer engelli çocuklarımızın, gençlerimizin topluma, sosyal yaşama kazandırılmasına yönelik örnek projelere imza attık. Bir İş Bir Hayat Kurtarır, Kepez Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi, Sevgi Atölyesi gibi projelerimize bir yenisi daha ekledik. Otizm Umut Atölyesi projesiyle, otizmli gençlerimize mesleki beceri kazanmalarına yönelik eğitim vereceğiz. Bu atölyede, otizmli gençlerimize mesleki beceri kazandırarak, onların sosyal yaşamın içinde yer almalarını sağlayacağız. Bu örnek sosyal projeye katkılarından dolayı Kafkas’ın Kadınları Derneği’ne, Bilim Üniversitesi’ne ve Değer Otizm Derneği’ne teşekkür ederim.”
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |