Antalya’nın yeni turizm rotası ‘Şehri Keşfet’ Berlin’de
Antalya’nın yeni turizm rotası ‘Şehri Keşfet’ Berlin’de
8 il merkezli siber suç operasyonları: 103 gözaltı
8 il merkezli siber suç operasyonları: 103 gözaltı
Morgan Freeman'ın taktığı eldivenin sırrı çözüldü
Morgan Freeman'ın taktığı eldivenin sırrı çözüldü
Demir'in 'Antidepresan'ı çalıntı çıktı
Demir'in 'Antidepresan'ı çalıntı çıktı
5 Mart 2025 Çarşamba - 08:50

Kedi ve köpeklerle ilgili yönetmelikte değişiklik

Tarım ve Orman Bakanlığı, kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasına dair yönetmelikte değişiklik yaptı.

Kedi ve köpeklerle ilgili yönetmelikte değişiklik
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeye göre, kedi ve köpek sahipleri 31 Aralık 2025’e kadar hayvanlarını kayıt altına aldırmak zorunda olacak.

"Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmelik kapsamında tüm kedi ve köpekler, il/ilçe tarım ve orman müdürlükleri ya da yetkili kurumlar aracılığıyla kimliklendirilecek.

Yerel yönetim, gerçek veya tüzel kişiler ile özel hayvan yaşamevleri tarafından, hayvan bakımevlerinden sahiplenilen kedi ve köpeklerin, sorumlu veteriner hekim tarafından Bakanlık kayıt sistemine kaydedilmesi ve hayvan pasaportunun oluşturulmasıyla yetkili, görevli ve sorumlu olacak.

ÖZEL HAYVAN YAŞAMEVİ

Bakanlıktan izin alınmak suretiyle gerçek veya özel hukuk tüzel kişilerince kurulan ve hayvanların barındırıldığı tesisler, "Özel hayvan yaşamevi" adını alacak. Özel hayvan yaşamevleri, hayvan bakımevlerinden sahiplendikleri ev hayvanlarının ölüm ve kayıp bilgilerini il/ilçe müdürlüğüne süresi içerisinde bildirmekle sorumlu ve yükümlü olacak.

Özel hayvan yaşamevi sahibi Yönetmelikte yer alan yükümlülüklerini yerine getirmemesinden, eksik ya da hatalı vermiş olduğu beyanları nedeniyle oluşacak tüm olumsuzluk ve hatalardan sorumlu olacak Özel hayvan yaşamevi sahipleri ev hayvanlarının her türlü bakım ve beslenmesinden sorumlu olup, ev hayvanlarını terk edemeyecek, sahiplendiremeyecek ve özel hayvan yaşamevinde Bakanlıktan alınan izinde yer alan kapasitenin üzerinde ev hayvanı barındıramayacak.

MİKROÇİP UYGULAMASI

Yönetmelikte yapılan bir diğer değişiklikle mikroçip, hayvanların iki skapula (kürek kemiği) arasına veya boynun kulağa yakın bölgesine yerleştirilebilecek. Genetik yatkınlığı olan bazı ırklarda ise bacak veya göğüs bölgesine takılabilecek.

Yapılan düzenlemeyle birlikte, "Barınak" ibaresi "Hayvan bakımevi" şeklinde değiştirildi.

Sahipsiz hayvanların hayvan bakımevleri tarafından gerçek veya tüzel kişilikler ile özel hayvan yaşamevlerine verilmesi halinde bu hayvanlar hakkında sahipsiz hayvan edinme formu düzenlenerek yerel yönetimlerde görevli yetkili veteriner hekim tarafından, sahiplendirme tarihinden itibaren en geç on gün içerisinde yeni pasaport düzenlenecek ve veri tabanına kaydedilecek.

Kayıtlı ev hayvanlarının ölümü halinde 30 gün içerisinde, kaybolması halinde 7 gün içerisinde ev hayvanı sahibi durumu il/ilçe müdürlüğüne ya da Bakanlıkça yetki verilmiş kurum/kuruluş, gerçek veya tüzel kişilere bildirmesi gerekecek.

KİMLİKLENDİRME SÜRECİ İÇİN SON TARİH: 31 ARALIK 2025

Tüm kedi ve köpek sahipleri, il/ilçe müdürlüğüne ya da Bakanlıkça yetki verilen kurum/kuruluş, gerçek veya tüzel kişilere başvuru yaparak her yaştaki hayvanlarını en geç 31 Aralık 2025 tarihine kadar kimliklendirerek kayıt altına aldırmakla yükümlü olacak.

(Patronlar Dünyası)

 
Mamut DNA'sı taşıyan yünlü fareler doğdu
 
Sağlığı tehdit ediyor! Göz gözü görmeyecek..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
22 ilde DEAŞ operasyonu: 47 gözaltı
İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, DEAŞ terör örgütüne yönelik 22 ilde düzenlenen ...
Mercanların dünya için önemi
Mercan, denizlerde yaşayan, polip adı verilen küçük organizmaların oluşturduğu ...
3.5 hafta mağarada yaşadılar!
Ünlü oyuncu Ekin Türkmen, başrolünü üstlendiği distopik bilim kurgu filmi ...
 
'Kız meselesi' nedeniyle tartıştı; tabancayla vurup kaçtı
BURSA’da Umut Baran T. (24), kız meselesi nedeniyle tartıştığı kişi tarafından ...
'Bilirkişinin ifşa edilmesi' davasında karar
'Bilirkişinin ifşa edilmesi’ soruşturmasında tutuklanan Halk TV Genel ...
UCİM'e 2024 yılında 713 çocuk istismarı ihbarı ulaştı
SAADET Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Hukuk Müşavirliği'ne, ...
 
İmamoğlu'nun avukatından 'sahte diploma' açıklaması
Avukat Mehmet Pehlivan, müvekkili İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ...
İki güreşçi yarışmaya damga vurdu
Survivor 2025'te ilk eleme adayı belli oldu... İsmail ve Yunus Emre'nin ...
Edip Akbayram son yolculuğuna uğurlandı
HAYDARPAŞA Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2 Mart Pazar günü ...
 
Dursun Gündoğdu
Kimler kimlerle beraber
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Hoş geldin Ramazan…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ay, matkapla delinecek
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Köprüden önce son çıkış
İsa Altun
İsa Altun
DARK WEB'E DİKKAT! 
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Şubat ayı, Koç burçları için önemli kararlar ve cesur adımların ayı olacak. Özellikle kariyerinizde hızlı gelişmeler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva