Kaş Belediye Başkan Yardımcısı Birol Engin, yunusların bulunduğu alanın Hazine'den kiralandığını, işletme ruhsatı almak için şimdiye kadar Kaş Belediyesi'ne herhangi bir başvuruda bulunulmadığını belirtti. Birol Engin, Yunus Park'ta geçen haftaya kadar herhangi bir ticari faaliyet bulunulmadığını, ancak son bir haftadır çok sık ihbarlar ve şikayet mektupları aldıklarını bildirdi. Engin, işletme ruhsatı olmadığı halde bir haftadan beri ziyaretçilerden 5 TL giriş ücreti alındığı ve 100 TL karşılığında yunuslarla 10 dakikalık yüzme seansları düzenlendiği, platformdan yunuslara yem vermek ve yunusları sevmek içinse 40 TL ücret tarifesi belirlendiği yolunda şikayetler geldiğini anlattı. Engin, "Bu rakamları bize ihbar ve şikayette bulunan İngiliz turistten öğrendik. Bunun üzerine belediyemize bağlı zabıta ekiplerini, olay yerine gönderdik, zabıt tutuldu, inceleme yapıldı İnceleme ve tutanak doğrultusunda Yunus Park'ı mühürleyerek, faaliyetini durdurduk" dedi.
'DÜNYANIN EN ACIMASIZ YUNUS PARKI'
Kaş'ın da aralarında yer aldığı Türkiye'deki 10 yunus parkın tamamının kapatılması için çeşitli faaliyetlerde bulunan Alman Yunus ve Balina Koruma Kuruluşu ProWal Başkanı Andreas Morlok, öfkeli turistlerin, Kaş'taki yunus parkının faaliyete geçtiğini kendilerine bildirdiklerini belirtti. Morlok, şöyle konuştu:
"Ziyaretçiler 5 TL karşılığında yunusları görüp fotoğraf çekebiliyor. Yunuslarla yüzmek ise 100 TL'lik ücrete tabi. Kaş'taki yunusların içerisinde bulundukları korkunç durum, yunusların ticari amaçlar için ve ticari işletme izni olmaksızın istismar edilmeleri konusunda sorumlular ve yunus parkı işletmecilerine karşı suç duyurusunda bulunacağız. Dünyanın en acımasız yunus parklarından birinin kapatılması için gereken her şeyi yapacağız."
Pınar AYAR/KAŞ (Antalya), (DHA)