Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın iki ay önce Kaş'ta yaptığı incelemelerde kazılmasını istediği tapınakta, Kaş Belediyesi'nin parasal desteğinde, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Işık'ın bilimsel danışmanlığında Antalya Müzesi'nce kazı başlatıldı. M.Ö. 1 veya 2'nci yüzyıldan kalan, Helenistik Dönem'e ait tapınakta başlatılan kazılarda, yapının ilk katı ortaya çıkarıldı. İlk katta M.S. 6'ncı yüzyıldan kalma yedi mezar bulundu. Yapının değişik bölümleri de gün yüzüne çıktı. Yapının 18 metre uzunluğunda, 13 metre genişliğinde olduğu saptandı. Yapının Geç Doğu Roma'da tapınak ve mezarlık olarak kullanılan kutsal alan olduğu tahmin ediliyor. Ancak Geç Helenistik Dönem'de yapının belediye meclisi binası da olabileceği öngörülüyor. Tapınakta ortaya çıkarılan bir yazıt ise hemen restore edilerek alanın girişine yerleştirildi.
Kutsal tapınağın yanında bulunan bir arazide de bir zeytinyağı imalat merkezi (yağhane) ortaya çıkarıldı. Bir vatandaşın kendisine ait olan arsada ev yapmak için ruhsat başvurusunda bulunması üzerine arazinin üçüncü derecede SİT alanı olduğu göz önünde tutularak, sondaj kazısı yapıldı. Antalya Müzesi'nce yapılan sondaj kazısında, yağhane olduğu tahmin edilen bir imalathane bulununca, vatandaşın ruhsat başvurusu reddedildi ve arazi korumaya alındı.
Kazıya başkanlık eden Antalya Müzesi'nden arkeolog Jülide Kayahan, Kaş'ın tam ortasında bulunan Helenistik tapınakta Prof. Dr. Fahri Işık gözetiminde ve bilimsel danışmalığında kurtarma kazısı yürüttüklerini belirterek, "Geç Helenistik Dönem'e ait olduğunu düşündüğümüz tapınaktan adeta tarih fışkırdı. Yıllardır bu kazının yapılmasını bekliyorduk. Helenistik tapınağın üst tabakasında Geç Bizans ve Erken Bizans'a ait yerleşim gömüleri bulunuyor. Kazıya devam ediyoruz" dedi.