Kaş Belediyesi toplantı salonunda yapılan proje kapanış toplantısına Kaş Belediye Başkan Yardımcısı Lütfi Öztürk, Kaş Turizm Bürosu Sorumlusu Mustafa Aydın, Kaş Turizm Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan, WWF Türkiye Doğa Koruma Yönetmeni Eray Çağlayan, WWF Türkiye Doğa Koruma Uzmanı Yaprak Arda, proje danışmanı Solmaz Karabaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, proje paydaşlarının temsilcileri ve turizmciler katıldı.
2104 yılında WWF Türkiye'nin öncülüğünde başlatılan Kaş- Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi Sürdürülebilir Turizm Projesi'ne, paydaş olarak Kaş ve Demre kaymakamlıkları, Antalya Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bölge Müdürlüğü, Kaş ve Demre belediyeleri, Kaş Turizm Derneği, Kaş Sualtı Derneği ve Kaş Kalkan Patara Otelciler Derneği katıldı. Toplantıda, 3 yıldır sürdürülen proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Bundan sonra yapılması gerekenler tartışıldı.
WWF Türkiye Doğa Koruma Yönetmeni Eray Çağlayan, "Kekova bölgesi karasal ve denizsel değerleri ve zenginlikleriyle çok özel bir bölge. Dünyada eşine az rastlanan bir doğa, tarih zengini bir bölge. Proje kapsamında bu bölgede, yaşayan ve nesli tehlikede olan orfoz balıklarının avlanması ve satışı yasaklandı. Bu karar Uluslararası Doğa Koruma Birliği'nin girişimleriyle alındı. Koruma çalışmaları ve kontroller sürüyor. Bölgede sualtında ve karada zengin bir endemik bitki topluluğu var. Bunların korunması çalışmaları sürüyor. Proje boyunca eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Kaş Turizm Derneği tarafından Doğa Dostu Turizm Projesi Ödülleri başlatıldı. Bu proje sürecek. Bu toplantı projenin kapanış toplantısı ancak Kaş- Kekova'nın korunması, gelecek kuşaklara taşınması için Kaş'ta kalıcı bir program ofisi açmayı planlıyoruz" diye konuştu.
Toplantının sonunda uzmanlar katılımcıların projeyle ilgili sorularını yanıtladı.
Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)