Milano EXPO 2015 World Recipes (Dünya Yemek Tarifleri) web sayfasında 113 ülkeden 217 binin üzerinde yemek ve içecek tarifi yer alıyor.
Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Nizamettin Şen, ATAV'ın yayını olan 'Toroslar'dan Akdeniz'e Antalya'nın Lezzetleri' adlı yemek kitabında da bulunan Antalya'ya özgü karpuz kabuğu reçelinin, Milano EXPO 2015 World Recipes (worldrecipes.expo2015.org) Dünya Yemek Tarifleri ana sayfasında yayımlanarak tüm dünyadan milyonlarca lezzet tutkunuyla buluştuğunu söyledi. Türk kahvaltı sofralarını tatlandıran karpuz kabuğu reçelinin ana sayfada yer almasının, Türk Mutfağı'nın ve Antalya'nın tanıtımı için önemli bir fırsat olduğunu kaydeden Şen, Antalya'ya özgü 49 yemek, tatlı ve içecek tarifinin yer aldığı World Recipes sayfasında daha önce domatesli ekmek, katmer ve iki kez Türk kahvesinin ana sayfaya girme başarısı gösterdiğini söyledi.
Milano EXPO 2015 World Recipes web sayfasının tüm dünyada gastranomi ve lezzet tutkunları için eşi benzeri görülmemiş bir arşiv ve veritabanı olarak hizmet verdiğini belirten Nizamettin Şen, World Recipes tarafından en çok katkı sağlayan üyelere 'Sanal Rozet' verildiğini belirterek, ATAV'ın nisan ayında bu rozeti almaya hak kazandığını dile getirdi.
ATAV'ın Antalya'yı ulusal ve uluslararası arenada sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi zenginlikleri ile tanıtmayı hedeflediğini belirten Şen, “ATAV olarak Antalya'nın sadece doğal ve tarihi güzelliklerini değil, zengin mutfak ve yemek kültürünü de tanıtıyoruz" dedi.
Şen, Türkiye'den ise toplam 67 yemek ve içeceğin web sayfasında olduğunu kaydetti.
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) -