Mayıs ayı ortasında sona erecek eğitimlerde başarılı olan kursiyerler, uluslararası geçerliliği olan Milli Eğitim Bakanlığı onaylı belgelere sahip olacak, turistik konaklama tesisleri ve lüks restoranlarda kolayca iş bulabilecek. Kurs merkezine şimdiden işletmelerden kalifiye eleman talepleri gelmeye başladı. AKHEM'e ait iki ayrı merkezde daha aşçı yardımcılığı eğitimi veriliyor.
AKHEM Kurs Öğretmeni Esra Özyurt Sadıkoğlu, 14 kursiyere haftanın 4 günü hijyen ağırlıklı aşçılık eğitimi verildiğini, pişirilecek yemeklerin öncesinde sebzelerin, kuru gıdaların, unlu mamullerin, sıvı ve katı yağların, katkı maddelerinin kurallara uygun hazırlanışın, daha sonra da pişirim, dinlendirme, tabaklara konuş, iştah açıcı süsleme, müşteriye sunuş tekniklerinin bilimsel uygulamalarla öğretildiğini belirtti. Sadıkoğlu, "Ana yemekler, kırmızı ve beyaz etler, çeşitli deniz ürünleri, hamur işleri, çorbalar, soslar, soğuk mezeler, şuruplar, tatlılar üzerinde pratik ve teorik çalışıyoruz" dedi.
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)