Gerdan'ın fotoğraflarla süslediği 183 yemek- tatlı tarifinin yer aldığı kitabı, Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD) Antalya Şubesi adına yayımlandı. Tanıtımı yapılan kitap, daha şimdiden Antalyalı kadınların büyük ilgisini çekti. Kitabın satışından sağlanacak gelir, KASAİD'in sosyal sorumluluk projelerinde kullanılacak.
183 ÇEŞİT YEMEK-TATLI TARİFİ
Kitaptaki yemek ve tatlı tarifler, 'Ekmekler ve Hamur İşleri', 'Çorbalar', 'Salatalar-Aperatifler', 'Zeytinyağlılar ve Ot Yemekleri', 'Etli Sebze Yemekleri', 'Pilav Makarna ve Dolmalar', 'Tatlılar', Kek-Kurabiye', 'Reçeller', 'Konserveler-Turşular', 'Kompostolar', 'Şerbetler' başlıkları altında topladı. Kitapta, 'Annemin Paparası Ekmek', 'Sosyete Yufka Böreği', 'Çingene Pilavı', 'Mercimek Dondurması', 'Papaz Yahnisi', 'Dalyan Köfte' dikkat çeken yemek türleri arasında yer aldı.
DİKKAT VE ÖZENLE HAZIRLANDI
Yiyecek-içecek sektöründe yıllarca aktif olarak işin mutfağında, yönetim kademesinde, hem çalışan, hem de işveren olarak yer alan Kamuran Gerdan, Antalya'nın 'Ustalık' ve 'Usta Öğretici' belgesi alabilen ilk kadın aşçılarından biri özelliğini de taşıyor. Katıldığı birçok yemek yarışmaksında başarı ödülleri de kazanan Gerdan, halen Marca Catering Firması'nın da yönetim kurulu üyesi. KASAİD Başkanı Koray Erkol'un önerisiyle birikimini dağarcığından çıkaran ve kitaplaştıran Gerdan, "Kitabım üzerinde dikkat ve özenle çalıştım. Eserimin, kadınlarımıza, aşçılarımıza yararlı olacağını ümit ediyorum" dedi.
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)