Antalya'da fakülteden sanat fışkırıyor
Antalya'da fakülteden sanat fışkırıyor
Muratpaşa'da kahve eşliğinde İngilizce pratiği
Muratpaşa'da kahve eşliğinde İngilizce pratiği
Martin Scorsese'un yeni filminde ünlüler geçidi
Martin Scorsese'un yeni filminde ünlüler geçidi
Dilan Polat kendisini engelleyen Hande Yener'e çıkıştı
Dilan Polat kendisini engelleyen Hande Yener'e çıkıştı
17 Haziran 2022 Cuma - 11:14

İş kazası sonrası felç kalan Erhan'ın penceresi, dünyası oldu

ANTALYA'nın Kepez ilçesinde Erhan Ezer (24), çalıştığı inşatta iş kazası sonrası felç kaldı. Ezer, 8 aydır çıkmadığı evin penceresinden, sokaktan geçenleri seyrediyor. Eski hayatına dönmek istediğini söyleyen Ezer, "2 ayağımın benim için bu kadar önemli olabileceğini düşünmüyordum" dedi.

İş kazası sonrası felç kalan Erhan ın penceresi, dünyası oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kepez ilçesinde Erhan Ezer, 12 yaşında anne ve babasının ayrılmasının ardından bir süre yetiştirme yurdunda kaldı. Daha sonra yurttan ayrılan Ezer, lise eğitimini tamamladıktan sonra turizm sektöründe çalışmaya başladı. Pandemi nedeniyle turizm sektöründe iş bulamayan Ezer, bu süreçte inşaatlarda çalıştı. Ocak ayında inşaatta çalıştığı sırada bir anda gözü kararan Ezer, yüksekten düştü. Hastaneye götürülen ve omuriliğinden darbe aldığı belirtilen Ezer'e, 8 platin takıldı. Operasyonun ardından Erhan Ezer'in, belden aşağısı felç oldu.

4 KATI SIRTINDA ÇIKARTTI

Bir süre huzurevinde kalan, parası olmadığı için gerekli tedaviyi yaptıramadığını söyleyen Ezer, bir arkadaşından yardım istedi. Ezer'i huzurevinden alan arkadaşı, asansörü olmayan binada 4 kat sırtında taşıyarak evine çıkarttı. Hayatına tekerlekli sandalye ile devam eden Ezer, başvurduğu yerlerden geri dönüş alamayınca odasında kaslarını hareket ettirmek için spor yapmaya çalışıyor. 8 aydır odadan çıkamayan, hareket alanının kısıtlılığı nedeniyle 19-20 saatini yatağında geçiren Erhan Ezer, sokakta yürüyüşü yapanları, pencerenin önüne koyduğu sehpa üzerine oturarak seyrediyor.

'HAYATIM TAMAMEN DEĞİŞTİ'

Kaza sürecini bilinci kapalı olduğu için çok hatırlamadığını söyleyen Erhan Ezer, "Hayatım tamamen değişti, artık felçliydim. Bunun psikolojik baskısı da vardı. 13 yaşımdan bu yana yalnız yaşıyordum ve ne yapacağımı bilemedim. Herkes bir akıl veriyordu ama ne yapabileceğimi bilecek durumda değildim. İşveren tarafından birtakım vaatler verildi. İyi niyetine inandım ve hiç kimsem olmadığı için süreçte onlarla birlikteydim. Ancak kendilerine yük olmak istemediğim için, bir süre sonra yanlarından ayrıldım" dedi.

'17 AYDIR FİZİK TEDAVİ ALAMADIM'

Tek başına çok zor günler yaşadığını anlatan Ezer, "Bir huzurevinde yaşamaya başladım. Doktorlarım bana ilk 2 yıllık süreçte tedavinin çok değerli olduğunu söyledi. Ancak 17 aydır hiçbir fizik tedavi alamadım. Birçok yeri aradım ama geri dönüş alamadım. Sıkıntılar nedeniyle kurumdan kendi isteğimle ayrıldım. Çıktıktan sonra aklıma arkadaşım geldi ve onu aradım" diye konuştu.

'BÜTÇEMİZE UYGUN EV BULAMADIK'

Yaşadığı evin kendisi için uygun olmadığını söyleyen Ezer, "Bu eve yaklaşık 8 ay önce geldim. Buraya gelirken evin durumunu bilmiyordum. En azından asansörü olan bir bina beklerken olmadığını gelince fark ettim. Arkadaşım beni sırtında 4'üncü kata kadar çıkarttı. Ev değiştirmek için çabaladık. Ancak benim yaşamımı devam ettireceğim, bütçemize uygun ev bulamadık. Ev sahibi benim için banyoyu en baştan yaptırdı" ifadelerini kullandı.

'ELİMDEN BAŞKA BİR ŞEY GELMİYOR'

Arkadaşlarının yardımı ile balkona çıkabildiğini belirten Ezer, "8 aydır evden 3 kere çıktım, onda da ambulansla hastaneye gittim. Bu süreçte gördüğüm sadece arkadaşım oldu. Bir de karşı komşumuza gelen misafir yanlışlıkla bizim zili çaldığında karşılaştığım kişiler oldu. Sürekli bu odadayım, arada arkadaşlarım çıkarırsa balkona çıkıp güneş görüyorum. Eskiden de gezmeyi seviyordum. Çoğu zaman pencereden yürüyen insanlara bakıyorum. 'Eskiden ben de yürüyebiliyordum' diyorum. Gözlemliyorum, elimden başka bir şey gelmiyor" dedi.

'HİÇ AKLIMIN UCUNDAN GEÇMEZDİ'

Böyle bir şey yaşayabileceğinin aklına gelmeyeceğini ifade eden Erhan Ezer, "En çok istediğim şey; eski sağlığıma geri dönebilmek. 2 ayağımın bu kadar önemli olabileceğini düşünmüyordum. Hiç aklımın ucundan geçmezdi, böyle bir şey yaşayacağım. Çok iyi bir hayatım yoktu ama eski hayatıma geri dönmeyi çok isterim" diye konuştu.

ANTALYA'DA YASAYAN ERHAN EZER (24), CALISTIGI INSATTA IS KAZASI SONRASI FELC KALDI. EZER, 8 AYDIR CIKAMADIGI EVIN PENCERESINDEN, SOKAKTAN GECENLERI IZLIYOR.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA YASAYAN ERHAN EZER (24), CALISTIGI INSATTA IS KAZASI SONRASI FELC KALDI. EZER, 8 AYDIR CIKAMADIGI EVIN PENCERESINDEN, SOKAKTAN GECENLERI IZLIYOR.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA YASAYAN ERHAN EZER (24), CALISTIGI INSATTA IS KAZASI SONRASI FELC KALDI. EZER, 8 AYDIR CIKAMADIGI EVIN PENCERESINDEN, SOKAKTAN GECENLERI IZLIYOR.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA YASAYAN ERHAN EZER (24), CALISTIGI INSATTA IS KAZASI SONRASI FELC KALDI. EZER, 8 AYDIR CIKAMADIGI EVIN PENCERESINDEN, SOKAKTAN GECENLERI IZLIYOR.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA YASAYAN ERHAN EZER (24), CALISTIGI INSATTA IS KAZASI SONRASI FELC KALDI. EZER, 8 AYDIR CIKAMADIGI EVIN PENCERESINDEN, SOKAKTAN GECENLERI IZLIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)

 
MAKÜ'de mezuniyet töreni
 
Atlı jandarmalar kapılarını özel çocuklara açtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'nın Altın Çocukları'na plaket
ANTALYA'da 2021-2022 spor sezonu ve eğitim öğretim yılında ulusal ve uluslararası ...
Antalya'da feci motosiklet kazası: 1 ölü, 2 yaralı
ANTALYA'da, otomobil ile çarpışan motosikletli Emrah Balcı (32), yaşamını ...
Antalya'daki o 'Ortaklık', gazetelerin 'Ortak' manşeti oldu
Gün Haber Yazarı Dursun Gündoğdu’nun gündeme getirdiği ‘Ortaklık’ konusu ...
 
Cankurtaranlar, profesyonel yüzücülerden şikayetçi
ANTALYA Konyaaltı sahilinde turizm sezonunda can güvenliğini sağlayan ...
'Yerel Harikalar Dolabı' AKS Kaleiçi Evi’nde açıldı
2020 yılında VAHA programı kapsamında Antalya Kültür Sanat ve Kültür Rotaları ...
Bakan Yardımcısı Tiryaki: Orman yangınlarının yüzde 90'ı ihmalden
TARIM ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, “Yangınlarımızın ne yazık ...
 
Side'de öğrencilerden folklor gösterisi
ANTALYA'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma (AHENK) Projesi kapsamında ...
Toplum polisinden tatilcilere broşürlü uyarı
ANTALYA'da polis, 'Antalya'da Güvenli Plajlar' projesi kapsamında sahilde ...
Malika'yı öldüresiye döven sanığa 13 yıl hapis cezası
ANTALYA'da fuhşa zorlanan Kırgızistan uyruklu Malika Nootieva'yı öldüresiye ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'da kuzular kurda emanet
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Adalet istiyoruz
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Küresel ısınmaya dur demeliyiz!
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
En akıllı ‘yapay zeka‘ mı?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Türkiye üçgeni
İsa Altun
İsa Altun
DARK WEB'E DİKKAT! 
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Şubat ayı, Koç burçları için önemli kararlar ve cesur adımların ayı olacak. Özellikle kariyerinizde hızlı gelişmeler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva