Kumluca'da orman yangını
Kumluca'da orman yangını
Naci Görür, Kahramanmaraş depremi sonrası uyardı
Naci Görür, Kahramanmaraş depremi sonrası uyardı
Bakan Kacır: TEKNOFEST’te geleceğin bilim insanları var
Bakan Kacır: TEKNOFEST’te geleceğin bilim insanları var
Emniyet Müdürü Arslan, trafiği havadan inceledi
Emniyet Müdürü Arslan, trafiği havadan inceledi
5 Mayıs 2023 Cuma - 12:57

İş insanının "eşini öldürmeye teşebbüs" davasında keşif kararı

BOŞANMA aşamasındaki eşi Polen Atay'ı iple boğarak öldürmeye çalıştığı iddiasıyla iş adamı Can Atay'ın yargılandığı davada, mahkeme olayın yaşandığı evde keşif yapılmasına karar verdi.

İş insanının  eşini öldürmeye teşebbüs  davasında keşif kararı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Can Atay ile şikayetçi Polen Atay ile taraf avukatları geldi. 

"SADECE BOĞULDUĞUMU HİSSETTİM"

Şikayetçi Polen Atay ifadesinde, olay günü oturma odasında eşiyle yaşadığı tartışmaların dayanılmaz hale geldiğini belirterek "Bu aileden ve eşimden ayrılmak istiyordum. Nasıl söylerim bilemiyordum. Daha öncede şiddet görmüştüm. Yatak odasına geçtim yanlış anlaşılmalar yüzünden çok üzgündüm. Sonra Can geldi, ben de 'Bu ailede bulunmak istemiyorum. Seni bu aileden kopartmak istemiyorum, ayrılmak istiyorum' dedim. Yanımda durduğunu hatırlıyorum. Sırtıma çok sert bir darbe aldım. Karanlık oldu. Sadece boğulduğumu hissettim. Sırtıma öyle bir darbe aldım ki belki de o yüzden nefessiz kaldım. Acaba öldüm mü dedim, sonra uyandığımda hastanedeydim" dedi.  Hafıza kaybının olduğunu ve her şeyi hatırlamadığını, gözünü açtığı özel bir psikiyatri hastanesinde hemşireye eşini sorduğunu, hastane koridoruna çıktığımda çok farklı insanlar gördüğü için nerede olduğunu sorduğunu belirten Polen Atay, "Ailem geldi. Can'ı sordum 'Gelecek' dediler. Sinir krizi geçirdim. İlaç verildi ve saatler sonra uyandım Sonra odam değişti. Anneme sorular soruyordum, çünkü hatırlamıyorum yaşananları. Annemin telefonundan Can'a saçma sapan mesajlar gönderdim. Ama en korkuncu Can'ın bu mesajları hafıza kaybı yaşadığımı bilmesine rağmen dosyaya delil olarak sunması. Bana karşı bir senaryo yazdılar. Ailem hastaneden çıkarmak istedi. Can ve babası hastaneyi bastı. 'Bu kız deli çıkaramazsınız' dediler. Başhekim onay verince çıktım. Boynumda herhangi bir iz yoktu" diye konuştu. 

"İSMİMİ TEMİZLEMEK İÇİN BURADAYIM, SUÇSUZUM"

Sanık Can Atay ise "Eşim neredeyse ölüyordu. 3 dakikaya kadar asılı kalmış olmalı ki bilinci gitti.  Ben ne eşimin sırtına vurdum, ne de tokat attım. Aşk mesajlarımız orada duruyor. Madem öyle annesi nasıl aşk mesajları atmasına nasıl izin verdi?. Ben eşimi gönlümde affettim ama hepsi iftira. Polen'de günah bulmuyorum, affettim bu yalanı babası söyletti. O hayata döndürdüm bana teşekkür edecekleri halde 2.5 yıldır bu şekilde suçlanıyorum. Bana dua edip teşekkür edecekleri yere organize suç gibi planlı cinayete sokmaya çalıştılar ama tutmadı. Babası anlaşırız demiş. Siz kızınızı boğan biriyle anlaşırmısınız? Beni medyaya madara ettiler. Ben yarın öbür gün hayat kurmak istiyorum. İsmimi temizlemek için buradayım. Suçsuzum elimi sürmedim" dedi. 

YURT DIŞI YASAĞI TALEBİNE RET

Mahkeme heyeti, olayın yaşandığı evde 12 Haziran'da keşif yapılmasına karar verdi. Polen Atay'ın avukatlarının yurt dışı yasağı konulması talebini ve Can Atay'ın avukatlarının 112 acilin arandığı telefon kayıtlarının dinlenmesi taleplerini reddeden heyet, duruşmayı erteledi. Duruşma çıkışınde Can Atay, "Yakında adalet yerini bulacak arkadaşlar çok merak ediyorum" dedi. Taraflar, güvenlik önlemleri altında farklı çıkışlardan adliyeden ayrıldı.

 ÖNCEKİ DURUŞMADA 3 GÜNLÜK DİSİPLİN HAPSİNE ÇARPTIRILMIŞTI

Bir önceki duruşmada, savunma yapan Can Atay, "Sinirlenince kendi istediği şeylerin olması için kendine zarar verme eğilimi olan bir kızdır" diyerek olay günü eşinin kapısında bornoz ipi bulduğunu anlatmıştı. Can Atay, "Kapıyı ittirerek açmak zorunda kaldım. Polen yere yığıldı. Ölü gibiydi. Ayaklarından tutup düz çektim. Ağızdan nefes verdim. O panikle babamı aramışım. Babam açmayınca site güvenliğini aradım. Ambulans istedim. Sonra 112'yi aradım. Güvenlik görevlisi Tayfur, Polen'in dilinin boğazına kaçtığını görünce ağzını açtı. Bu sırada site müdürü de geldi. Sonra diş fırçası yardımıyla dilini çekip nefes almasını sağladılar. Eşimin hayatını kurtardım. Asla eşime karşı öldürmeye yönelik bir eylemim olmadı. Suçsuzum, beraatimi istiyorum" demişti. Duruşma sonunda Polen Atay'ın avukatı Sibel Engin'e omuz attığı iddia edilen Can Atay, 3 günlük disiplin hapsi verilerek duruşma sonunda tutuklanmıştı.  

BOSANMA ASAMASINDAKI ESI POLEN ATAY'I IPLE BOGARAK OLDURMEYE CALISTIGI IDDIASIYLA IS ADAMI CAN ATAY'IN YARGILANDIGI DAVADA, MAHKEME OLAYIN YASANDIGI EVDE KESIF YAPILMASINA KARAR VERDI.  ISTANBUL 2. AGIR CEZA MAHKEMESI'NDEKI DURUSMAYA, TUTUKSUZ SANIK CAN ATAY ILE SIKAYETCI POLEN ATAY ILE TARAF AVUKATLARI GELDI. FOTO: OZDEN ATIK-ISTANBUL-DHA

BOSANMA ASAMASINDAKI ESI POLEN ATAY'I IPLE BOGARAK OLDURMEYE CALISTIGI IDDIASIYLA IS ADAMI CAN ATAY'IN YARGILANDIGI DAVADA, MAHKEME OLAYIN YASANDIGI EVDE KESIF YAPILMASINA KARAR VERDI.  ISTANBUL 2. AGIR CEZA MAHKEMESI'NDEKI DURUSMAYA, TUTUKSUZ SANIK CAN ATAY ILE SIKAYETCI POLEN ATAY ILE TARAF AVUKATLARI GELDI. FOTO: OZDEN ATIK-ISTANBUL-DHA (POLEN ATAY BEYAZ GOMLEKLI)

BOSANMA ASAMASINDAKI ESI POLEN ATAY'I IPLE BOGARAK OLDURMEYE CALISTIGI IDDIASIYLA IS ADAMI CAN ATAY'IN YARGILANDIGI DAVADA, MAHKEME OLAYIN YASANDIGI EVDE KESIF YAPILMASINA KARAR VERDI.  ISTANBUL 2. AGIR CEZA MAHKEMESI'NDEKI DURUSMAYA, TUTUKSUZ SANIK CAN ATAY ILE SIKAYETCI POLEN ATAY ILE TARAF AVUKATLARI GELDI. FOTO: OZDEN ATIK-ISTANBUL-DHA  (CAN ATAY)

Özden ATİK / İSTANBUL, (DHA)

 
Aldığı otomobilin sahibi, ‘para hesaba geçmedi’ diyerek darbetti
 
Çadır kentte eğitim ve etkinlikler için kullanılan 3 çadır yandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aldığı otomobilin sahibi, ‘para hesaba geçmedi’ diyerek darbetti
VAN’ın Erciş ilçesinden Diyarbakır’a gelerek, satın almak istediği otomobil ...
İlişki isteğine ret cevabı veren sevgilisini darbetti
ZONGULDAK'ta ilişkide bulunmayı reddedince sevgilisi M.A.'nın (24) şiddetine ...
Öğrencinin itirafı, üyesi olduğu uyuşturucu çetesini çökertti
ZONGULDAK'ta, yabancı uyruklu üniversite öğrencisi A.S.K. (24), dahil ...
 
MSB: Teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi
MİLLİ Savunma Bakanlığı (MSB), ‘Pençe-Kilit Operasyonu’ bölgesinde gerçekleştirilen ...
Betül Arkın'dan duygulandıran 'Cüneyt Arkın' yorumu
Usta sanatçı Cüneyt Arkın'ın eşi Betül Arkın, oğlu Murat'ın doğum gününde ...
40 dilde adli sicil belgesi
ADALET Bakanlığı'nın yeni 'Adli Sicil Bilgi Sistemi' (ASBS) ile 28 yabancı ...
 
İranlı kuryenin midesinden 300 gram eroin çıktı
KONYA’da polisin bir eve düzenlediği operasyonda, İran uyruklu Vahıd Farhang ...
Seçime günler kala Tarkan'dan dikkat çeken paylaşım
Seçimlere sayılı günler kala megastar Tarkan, sosyal medya hesabından ...
İki araçta 13 kaçak göçmen yakalandı
ADANA’da polisin takibiyle uygulama noktasında durdurulan bir hafif ticari ...
 
Dursun Gündoğdu
Konuşursa herkes yanar
YAZARLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayesian nasıl battı?.. Trajedinin 16 dakikası…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mustafa Kemal'in Askerleriyiz
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı sağlık konularıyla ilgili dikkatli olmanız gereken bir ay. Ayın ilk haftasında sorumluluklarınız, çalışma ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva