Ağrı'dan 1981'de Aydın İncirliova'ya yerleşen ailelerin en küçük bireyleri, evli ve 2 çocuk babası Osman Boylu ile kuzeni olan nişanlı Cafer Boylu, 8 ay önce, 50 dönüm arazi üzerine 5 bin 500 metresi kapalı alandan oluşan tavuk çiftliğini kurdu. Kurdukları çiftlikte haftalık 1 milyon 300 bin yumurta üretimi yapan kuzenler, yumurtaları başta Muğla olmak üzere Aydın, Denizli ve İzmir'e pazarlıyor. Genç işletmeciler, amaçlarının sektörde daha ileri gidip, yumurtaları Türkiye'nin her iline pazarlamak olduğunu söyledi.
'ÇOĞU ZAMAN SEVKİYATA KENDİMİZ ÇIKIYORUZ'
Girdikleri yumurta sektöründe kısa sürede çok yol katettiklerini ve hedeflerinin büyük olduğunu belirten Osman Boylu, "Yaklaşık 25 işçi için istihdam sağlıyoruz. Bunun da mutluluğunu ve gururunu yaşamaktayız. İnşallah bizim yaşımızdaki genç arkadaşlara da bu tür çiftlik ve işletmeler nasip olur. Yumurta sektörü inişli- çıkışlıdır. Şu anda yumurtanın kolisi 9,5 ile 10 TL arasında satılmakta. Bu fiyatlarla da yılın 52 haftasının en kötü fiyatını görmekteyiz. Her inişin bir çıkışı oluyor. Önümüzdeki günlerde tabi ki yumurta fiyatlarının yükselmesini bekliyoruz. Kuzenler olarak çok iyi anlaşıyoruz. Birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Birçok zaman yumurta sevkiyatına kendimiz çıkıyoruz. Çalışmayı çok seviyoruz" diye konuştu.
Burhan CEYHAN/AYDIN, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |