İbradı Belediyesi ve Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından hayata geçirilen ve BAKA tarafından desteklenen Kardelen Eko-Tur Projesi kapsamında İbradı Belediyesi Muammer Aksoy Kültür Evi'nde, ev pansiyonculuğu eğitimi düzenlendi. 3 günlük eğitime yöre halkı ilgi gösterirken, bölgede ev pansiyonculuğunun yaygınlaştırılması amacıyla yapılan eğitime katılanlara sertifika verildi. Eğitime katılanlar bölgede yürütülen diğer bir proje olan 'Botanik Turizmi' çerçevesinde restore edilen düğmeli evi de ziyaret ederek pansiyon oluştururken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgilendirildi.
'Genel turizm ve ev pansiyonculuğu bağlamında turizm pazarlaması', 'Temel davranış becerileri, ev pansiyonculuğu mevzuatı' ve 'Ön büro, kat hizmetleri ve misafir ilişkileri' ana başlıkları altında verilen eğitimlerde katılımcılara; bölgedeki turizmin yörenin mimarisine saygılı, mevcut kültürünü öne çıkaran şekilde seyretmesi için bilgilendirme yapıldı. Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi Dr. Şevket Yirik gözetiminde öğretim elemanı Furkan Baltacı tarafından verilen eğitimlerde tüm yönleriyle ev pansiyonculuğu anlatılırken, bölgenin otantik dokusunun bozmayacak, ek yapılaşma yaratmayacak turizm hareketlerinin alternatif turizm açısından büyük önem taşıdığına işaret edildi.
İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, ilçenin doğal, tarihi ve kültürel değerleri ile Akdeniz kıyı bandı merkezli turizm hareketine bir alternatif oluşturduğuna dikkati çekerek, "İbradı havzası bu ve benzeri alternatif turizm projelerinin hayata geçirilmesi ile turizmde hakkettiği değere ulaşacaktır. İlçemize gelen günübirlik turlardan ziyade bölge ekonomisini de canlandıracak konaklamalı turizm hareketlerinin gelişebilmesi için ilçemizde ev pansiyonculuğun yaygınlaşması gerekmektedir. Biz de belediye olarak ev pansiyonculuğu yapmak isteyen vatandaşlarımıza gereken desteği vereceğiz" diye konuştu. (DHA)