14 dizide 3 bin 13 kadına şiddet sahnesi
14 dizide 3 bin 13 kadına şiddet sahnesi
'14. Geleneksel Satış Noktaları Toplantısı' gerçekleşti
'14. Geleneksel Satış Noktaları Toplantısı' gerçekleşti
ATSO İnovasyon Ödülleri sahiplerini buldu
ATSO İnovasyon Ödülleri sahiplerini buldu
'Sular Bulanmadan' Antalya'da ilk kez seyirciyle buluşuyor
'Sular Bulanmadan' Antalya'da ilk kez seyirciyle buluşuyor
14 Aralık 2020 Pazartesi - 09:29

Hafif tatlı isteyenler soğuk baklavaya yöneliyor

SÜTLÜ nuriye ve güllaçtan sonra Türk mutfağına kazandırılan tatlılardan soğuk baklava, damak zevkine düşkün olduğunu söyleyenlerin vazgeçilmezi oldu. Tatlı ustası Dinçer Acar, soğuk baklavanın yapımındaki ipucunun şerbetinde olduğunu söyleyerek müşterilerden yoğun talep aldıklarını belirtti.

Hafif tatlı isteyenler soğuk baklavaya yöneliyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Cevizlisi, fındıklısı birçok çeşidi olan baklavanın tadına doyum olmaz türlerinden biri de soğuk baklava oldu. Türk tatlıları arasında en bilineni olan baklava artık soğuk da tüketiliyor. Yaklaşık 1,5 yıl önce Türk mutfağına giren soğuk baklava, daha hafif olduğu için de tercih ediliyor.

‘FARKI ŞERBETİNDE’

Soğuk baklavanın müthiş bir lezzet olduğunu anlatan usta Dinçer Acar, müşterilerin bu baklavaya yoğun rağbet gösterdiğini söyledi. 30 yıldan fazla zamandır gıda işiyle uğraştıklarını ifade eden Acar, "Çok yeni lezzetler bulduk. Ama soğuk baklava kısa zamanda sevildi. Diğer ürünlerin önüne geçti" dedi. Soğuk baklavadaki farkın şerbetinde olduğuna dikkati çeken Acar, "Normal baklavanın şerbeti su ve şekerden yapılır. Soğuk baklavada ise süt ve şeker kullanılıyor. Su kesinlikle girmez içine. Hamur katları daha azdır. Normal baklavada hamur 15-20 kat iken soğuk baklavada daha düşük sayıda kullanılıyor" diye konuştu.

ÇİKOLATALI HAMUR HAZIRLANIYOR

Soğuk baklavanın da normal baklava gibi tepsiye dizildikten sonra yaklaşık 180 derecede pişirildiğini dile getiren Dinçer Acar, pişme süresinin yarım saat olduğunu söyledi. Piştikten sonra sütlü şerbet gezdirilen baklavanın dinlenmesi gerektiğini anlatan Acar, farklı şekillerde süsleyerek tatlıyı lezzetlendirdiklerini kaydetti. Hamuru çikolatayla birlikte de yoğurabildiklerini söyleyen Acar, şöyle konuştu:

"Üstünü pudra şekeri, çikolata ve fıstık ile süslüyoruz. Yaklaşık 2 saat dinlendirdikten sonra müşterilerimize sunuyoruz. Müthiş rağbet var. Çikolata sevenler çikolatalısını tercih ediyor. Onun hamurunu çikolatayla yoğuruyoruz. Fıstık ve ceviz yerine çikolata kullanıyoruz."

ÇOCUKLAR DA SEVİYOR

Soğuk baklavayı çok sevdiğini söyleyen Mustafa Karslıoğlu da "Aslında çok fazla tatlı tüketmem ama soğuk baklava bir dilimle kalınacak gibi değil. Sütlü olduğu için çok hafif. Bazıları çikolatalı. Sütün lezzetini damağınızda hissediyorsunuz. Çocuklara genelde baklava yediremezsiniz. Ama eski kültürümüzü, baklava lezzetini onlara da tattırmış oluyoruz" dedi. Cihan Kuçhan ise, "Eskiden misafirliklere giderken normal baklava alırdık ama soğuk baklava çıktıktan sonra bu alışkanlık değişti. Daha hafif yemesi daha kolay. Bir tanesi yetmiyor. Çocuklar da seviyor. Sürekli alıyoruz" ifadelerini kullandı.

SUTLU NURIYE VE GULLACTAN SONRA TURK MUTFAGINA KAZANDIRILAN TATLILARDAN SOGUK BAKLAVA, DAMAK ZEVKINE DUSKUN OLDUGUNU SOYLEYENLERIN VAZGECILMEZI OLDU. TATLI USTASI DINCER ACAR, SOGUK BAKLAVANIN YAPIMINDAKI IPUCUNUN SERBETINDE OLDUGUNU SOYLEYEREK MUSTERILERDEN YOGUN TALEP ALDIKLARINI BELIRTTI. (FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR, DHA)

SUTLU NURIYE VE GULLACTAN SONRA TURK MUTFAGINA KAZANDIRILAN TATLILARDAN SOGUK BAKLAVA, DAMAK ZEVKINE DUSKUN OLDUGUNU SOYLEYENLERIN VAZGECILMEZI OLDU. TATLI USTASI DINCER ACAR, SOGUK BAKLAVANIN YAPIMINDAKI IPUCUNUN SERBETINDE OLDUGUNU SOYLEYEREK MUSTERILERDEN YOGUN TALEP ALDIKLARINI BELIRTTI. (FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR, DHA)

SUTLU NURIYE VE GULLACTAN SONRA TURK MUTFAGINA KAZANDIRILAN TATLILARDAN SOGUK BAKLAVA, DAMAK ZEVKINE DUSKUN OLDUGUNU SOYLEYENLERIN VAZGECILMEZI OLDU. TATLI USTASI DINCER ACAR, SOGUK BAKLAVANIN YAPIMINDAKI IPUCUNUN SERBETINDE OLDUGUNU SOYLEYEREK MUSTERILERDEN YOGUN TALEP ALDIKLARINI BELIRTTI. (FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR, DHA)

SUTLU NURIYE VE GULLACTAN SONRA TURK MUTFAGINA KAZANDIRILAN TATLILARDAN SOGUK BAKLAVA, DAMAK ZEVKINE DUSKUN OLDUGUNU SOYLEYENLERIN VAZGECILMEZI OLDU. TATLI USTASI DINCER ACAR, SOGUK BAKLAVANIN YAPIMINDAKI IPUCUNUN SERBETINDE OLDUGUNU SOYLEYEREK MUSTERILERDEN YOGUN TALEP ALDIKLARINI BELIRTTI. (FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR, DHA)

SUTLU NURIYE VE GULLACTAN SONRA TURK MUTFAGINA KAZANDIRILAN TATLILARDAN SOGUK BAKLAVA, DAMAK ZEVKINE DUSKUN OLDUGUNU SOYLEYENLERIN VAZGECILMEZI OLDU. TATLI USTASI DINCER ACAR, SOGUK BAKLAVANIN YAPIMINDAKI IPUCUNUN SERBETINDE OLDUGUNU SOYLEYEREK MUSTERILERDEN YOGUN TALEP ALDIKLARINI BELIRTTI. VATANDASLARDAN MUSTAFA KARSLIOGLU (FOTOGRAFTA) (FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR, DHA)

SUTLU NURIYE VE GULLACTAN SONRA TURK MUTFAGINA KAZANDIRILAN TATLILARDAN SOGUK BAKLAVA, DAMAK ZEVKINE DUSKUN OLDUGUNU SOYLEYENLERIN VAZGECILMEZI OLDU. TATLI USTASI DINCER ACAR, SOGUK BAKLAVANIN YAPIMINDAKI IPUCUNUN SERBETINDE OLDUGUNU SOYLEYEREK MUSTERILERDEN YOGUN TALEP ALDIKLARINI BELIRTTI. VATANDASLARDAN CIHAN KUCHAN (FOTOGRAFTA) (FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR, DHA)

SUTLU NURIYE VE GULLACTAN SONRA TURK MUTFAGINA KAZANDIRILAN TATLILARDAN SOGUK BAKLAVA, DAMAK ZEVKINE DUSKUN OLDUGUNU SOYLEYENLERIN VAZGECILMEZI OLDU. TATLI USTASI DINCER ACAR, SOGUK BAKLAVANIN YAPIMINDAKI IPUCUNUN SERBETINDE OLDUGUNU SOYLEYEREK MUSTERILERDEN YOGUN TALEP ALDIKLARINI BELIRTTI. (FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR, DHA)

SUTLU NURIYE VE GULLACTAN SONRA TURK MUTFAGINA KAZANDIRILAN TATLILARDAN SOGUK BAKLAVA, DAMAK ZEVKINE DUSKUN OLDUGUNU SOYLEYENLERIN VAZGECILMEZI OLDU. TATLI USTASI DINCER ACAR, SOGUK BAKLAVANIN YAPIMINDAKI IPUCUNUN SERBETINDE OLDUGUNU SOYLEYEREK MUSTERILERDEN YOGUN TALEP ALDIKLARINI BELIRTTI. (FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR, DHA)

SUTLU NURIYE VE GULLACTAN SONRA TURK MUTFAGINA KAZANDIRILAN TATLILARDAN SOGUK BAKLAVA, DAMAK ZEVKINE DUSKUN OLDUGUNU SOYLEYENLERIN VAZGECILMEZI OLDU. TATLI USTASI DINCER ACAR (FOTOGRAFTA), SOGUK BAKLAVANIN YAPIMINDAKI IPUCUNUN SERBETINDE OLDUGUNU SOYLEYEREK MUSTERILERDEN YOGUN TALEP ALDIKLARINI BELIRTTI. (FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR, DHA)

Nevra UÇKAÇ/İZMİR, (DHA)

Etiketler:
 
Kaliforniya’daki orman yangını 2 bin dönümlük alana yayıldı
 
Gümüşhane'de defineciler durmuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Salgına rağmen kuru üzüm ihracatı 500 milyon doları aştı
TÜRKİYE'nin kuru üzüm ihracatının yüzde 90'ını karşılayan Manisalı üreticiler, ...
Kısıtlamayı ihlal etti, alkol testini reddedip, taşkınlık yaptı
BURSA’da sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında denetim yapan polis ekipleri ...
En Geniş Sohbet Platformları
Özellikle günlük hayatın yoğunluğunda kendilerine arkadaş edinmekte zorluk ...
 
Yeşilçam'ın Zagor’undan gençlere tavsiyeler
TÜRK sinemasında 'Zagor' karakterine hayat veren, Yeşilçam'ın emektarlarından, ...
Mum ışığında kumara 100 bin lira ceza
ADANA’da, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında ışıkları kapalı bir kıraathanede, ...
Evcil hayvanlar 2 kere korona mağduru
Koronavirüs bulaşır korkusuyla evcil hayvanlar sokağa bırakılıyor. Hayvanlar ...
 
Seyir halindeki otomobilin üzerine ağaç devrildi
EDİRNE'de seyir halindeki otomobilin üzerine ağaç devrildi. Araç hurdaya ...
Köpeğe çarpan sürücü, yoluna devam etti
KOCAELİ’nin Çayırova ilçesinde yola çıkan köpeğe çarpan minibüsün sürücüsü, ...
Anavarza kazılarının son etabı başladı
ADANA'nın Kozan ilçesinde bulunan, UNESCO'nun 'Dünya Miras Geçici Listesi'ndeki ...
 
Dursun Gündoğdu
Siyasette bir tornistan hikayesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mustafa Kemal'e ceza verilemez
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bitmedi, bitmiyor, bitmeyecek…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva