Alanya'nın tescilli lezzeti gülüklü çorba lezzetinin korunması amacıyla tarife uygun hazırlayıp sunan işletmelerin belirlenmesi için Alanya Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Alanya Lokantacılar ve Pansiyoncular Odası ve AHEP Üniversitesi'nden oluşan kontrol heyeti oluşturuldu. Heyet gerçekleştirdiği saha çalışmasında işletmelerde hazırlanan gülüklü çorba incelendi. Denetimde Tarım İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, AHEP öğretim görevlileri de katıldı.
Geleneksel tarife sadık kalarak 'Gülüklü Çorba' hazırlayan işletmelerin belirlenmesi ve duyurulması amacıyla yapılan kontrollerde 15 lokanta ziyaret edildi. Lokantalar 'Gülüklü Çorba Üreten Tescilli Lezzet Noktası' olarak belirlendi. Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, şunları söyledi:
"Alanya mutfağının korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere doğru aktarılması amacıyla gülüklü çorba tescillendi. Bu çalışmanın değerini arttıracak en önemli unsur ise öncelikle Alanya'daki restoranların tarife sadık kalması ve misafirlere tescilli lezzet sunmasıdır. Bu sebeple, bugün tescilli lezzet sunduğunu belgelemek isteyen işletmecilerimizi ziyaret ettik. Bu işletmelerimizin 'Tescilli Lezzet Noktası' olarak çalıştığını belgelendirdik. Bir sonraki aşamada ise bu noktalarımızı farklı platformlarda tanıtarak ulaşılabilirliğini arttırmak ve 'Tescilli Lezzet Noktası' olarak tanıtmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.
ALANYA, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |