Göz Kapağı Estetiği Nedir?
Göz kapağı estetiği blefaroplasti adı ile de bilininen bir tür estetik ameliyattır. Sarkan göz kapağı derisini toparlamaya yönelik yapılan bu ameliyat çeşidi estetik cerrahlar tarafından gerçekleştirilir.
Göz Kapağı Yaşlanma Belirtileri
İlerleyen yaşla birlikte göz kapağında sarkma görülür. Elastikiyetini yitiren göz kapakları zaman içerisinde sarkmaya başlar. Böyle durumlarla karşılaşan insanlar göz kapağı estetiği ameliyatının tercih ediyorlar. Göz kapaklarında ilerleyen yaşa bağlı olarak ortaya çıkan torbalanma göz kapağı düşüklüğü kırışıklık ve sarkma gibi sorunlar göz kapağı estetiği ile ortadan kalkıyor.
Göz Kapağı Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?
Göz kapağı estetiği genellikle 35 yaş üzerindeki kişiler tarafından yaptırılıyor. Medikal anlamda ihtiyacı olan herkes bu ameliyatı yaptırabilir. Göz kapağı ameliyatı sonrasında kişinin yüzünde daha canlı ve dingin bir görünüm meydana gelir.
Göz Kapağı Estetiği Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?
Göz kapaklarında meydana gelen sarkma nedeni ile göz kapağı estetiği ameliyatı olan kişilerin ameliyat sonrasında dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır. Ameliyat olduktan sonra hekiminizin size tavsiye etmiş olduğu uygulamaları muhakkak yapmalı ve ilaçlarınızı kesinlikle aksatmamalısınız. Hızlı ve kaliteli bir iyileşme süreci için hekimin tavsiyelerine uymak son derece önemlidir.
Göz Kapağı Düşüklüğü (Pitozis)
Tıbbi adı ile pitozis olarak bilinen göz kapağı düşüklüğü pek çok kişinin karşılaşmış olduğu bir durumdur. Göz kapağı düşüklüğünde göz kapağı normal seviyeden daha aşağıdadır. Bu durum tek taraflı veya iki taraflı olabilir. Her yaşta görünmekle birlikte ilerleyen yaşlarda görülme sıklığı daha fazladır.
Göz Kapağı Düşüklüğünün Belirtileri Nelerdir?
Göz kapağı düşüklüğü belirtilerini fark etmek oldukça kolaydır. Aynaya bakıldığında göz kapağı tek taraflı olarak kısık veya sarkmış ise bu durumda göz kapağı düşüklüğü olduğunu söylemek mümkündür.
Göz Kapağı Düşüklüğü Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Göz kapağı düşüklüğünün tek tedavi yöntemi cerrahi müdahaledir. Ameliyatsız göz kapağı düşüklüğü tedavisi her ne kadar hastalar için daha ilgi çekici gelse de böyle bir durum mümkün değildir.
Göz Kapağı Düşüklüğü Kendiliğinden Geçer mi? Nasıl Geçer?
Eğer göz kapağı düşüklüğü doğuştan ise bu durumda bu rahatsızlığın kendiliğinden düzelmesi ya da ilaç veya göz damlaları ile tedavi edilebilmesi mümkün değildir.
Göz Sulanması Nedir?
Oldukça kolay bir şekilde fark edilebilen ve hemen herkesin karşılaşmış olduğu göz sulanması sorunu bazen alerjik olabiliyor.
Göz Sulanması Belirtileri Nelerdir?
Görüşte azalma ve bulanık görme gibi sorunlarla karşılaşıldığı zaman muhakkak konusunda uzman bir hekimle görüşme sağlanmalıdır.
Göz Sulanması Teşhisi Nasıl Konur?
Göz sulanması gözlerde kızarıklık sulanma şişlik gibi belirtilerle kendini gösterir. Bu durumda uzman hekim muayenesinden geçmeniz gerekir.
Göz Sulanması Nedenleri Nelerdir?
Göz sulanması pek çok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Göz sulanmasının neden olduğu ve tedavisinin nasıl yapılacağı konusunda uzman hekim muayenesi gereklidir. Göz sulanması sorunu için muhakkak göz doktoru ile görüşme sağlamalısınız.
Gözyaşı Kanalı Tıkanıklığı Neden Olur?
Gözyaşı kanalı tıkanıklığı pek çok insanın karşılaşmış olduğu bir göz problemidir. Gözyaşı kanalı tıkanıklığı bazen doğuştandır. Bazen de iltihabi rahatsızlıklar, burun ameliyatı ya da travma nedeni ile de gözyaşı tıkanıklığı durumu ortaya çıkabilir. Gözyaşı tıkanıklığı tedavisi mümkün olan bir rahatsızlık olup öncelikle uzman bir göz doktoru muayenesinden geçilmesi gerekir.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |