Sivas il merkezine 170 km uzaklıkta, Karadeniz ve Karasal iklimin geçiş bölgesindeki Gölova ilçesi Karadeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgesi'nin kavşak noktasında bulunuyor. Sivas'ın en az nüfusuna sahip ilçelerinden olan ve son zamanlarda gurbetçilerin sıla turizmi ile rağbet ettiği ilçeye çok sayıda doğasever de kampçılık başta olmak üzere foto safari, olta balıkçılığı, trekking, botla gezinti, bisiklet, dalış gibi aktiviteler gerçekleştiriyor.
Türkiye'nin uluslararası Önemli Doğa Alanları'ndan (ÖDA) birisi olan ilçede sığırkuyruğu endemik türü başta olmak üzere 50'ye yakın da bitki türü ile Aşağı Tepecik Gölü'ndeki sazlık alanda üreyen dikkuyruk ördekleri görülüyor.
Kuş gözlemcilerinin uğrak alanlarından birisi olan ilçe de angıt, sakarmeke, yeşilbaş, gri balıkçıl, büyük akbalıkçıl, küçük akbalıkçıl, saz delicesi, küçük batağan, bahri, turna, pasbaş patka, elmabaş patka, tepeli patka, kerkenez, örümcek kuşu, çıvgın, söğüt bülbülü, ötleğen, çinte gibi daha birçok tür fotoğraflanabiliyor.
Olta balıkçılığı içinde elzem olan gölde sazan, aynalı sazan, kefal, gümüş, caner gibi balık türleri bulunuyor. İlçe de zaman zaman balık tutma yarışmaları da düzenleniyor.
Hacmi 65,00 hektometreküp alanı ise 4,85 kilometrekare olan Gölova Gölü, 6 bin 150 hektarlık bir alana sulama hizmeti de veriyor.
SİVAS, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |