Kemal Kılıçdaroğlu savunma yaptı
Kemal Kılıçdaroğlu savunma yaptı
Antalyalı halk oyunu takımı Türkiye şampiyonu oldu
Antalyalı halk oyunu takımı Türkiye şampiyonu oldu
14 dizide 3 bin 13 kadına şiddet sahnesi
14 dizide 3 bin 13 kadına şiddet sahnesi
'14. Geleneksel Satış Noktaları Toplantısı' gerçekleşti
'14. Geleneksel Satış Noktaları Toplantısı' gerçekleşti
14 Kasım 2019 Perşembe - 14:02

Geleceğin şefleri dünyadan 38 çeşit ekmek pişirdi

Dünyanın farklı yerlerine ait 38 çeşit ekmek geleceğin şeflerinin elinden çıktı. ‘Dünyanın Ekmeği’ni pişiren şefler, hem yöresel hem de dünya mutfağından lezzetleri buluşturdu.

Geleceğin şefleri dünyadan 38 çeşit ekmek pişirdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İstinye Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, “Dünyanın Ekmeği; Tadım ve Sunum” etkinliğine ev sahipliği yaptı. Sabah 6’dan beri üniversitenin mutfağı MATBAH’ta hazırlanan 38 çeşit ekmek, lezzetleri ve sunumlarıyla büyük beğeni topladı. İrlanda, İtalya, Japonya, Amerika, Fransa, Almanya gibi birçok ülkenin ve Türkiye’den birçok yörenin farklı lezzetlerinin bir araya geldiği sunumda Amerika’nın ‘Monkey Bread-Maymun Ekmeği’, Japonya’nın ‘Hokkaido’su, Türkiye’nin ise ‘Hamsili Mısır Ekmeği’ dikkat çeken çeşitler arasında yer aldı. Üniversitenin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Çağla Özer, pişen ekmeklerinin her birinin sağlıklı olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE’DEN 10, DÜNYA’DAN 28 EKMEK YER ALDI

İstinye Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Çağla Özer, ekmeğin bütün ülkeleri ilgilendiren uluslararası ortak bir noktamız olduğuna dikkat çekti.

Özer, “Öğrencilerimiz sevdikleri ekmekleri kendileri seçip, buldular. Hem farklı ülkelerden ekmekler, hem de yörelerimizden farklı ekmeklerle sabahın çok erken saatlerinden beri mutfakta hazırlanıyorlar. Türkiye’den 10’a yakın, 38 çeşit farklı ekmek var” dedi.

“FARKLI TEKNİK, BOL MALZEME”

Özer, ekmeklerin pişirilirken çok farklı teknik ve malzemeler kullanıldığına vurgu yaparak, “Kimisi yoğurma gerektirmeyen, kimisi uzun süre fermantasyon olan ekmek, kimisi direkt pişirilen ekmek, kimisi fırında kimisi de tavada pişirilen ekmek olmak üzere çok farklı teknikler ve malzemelerle birçok çeşit ekmek yapıldı” diye konuştu.

“SAĞLIKLI EKMEKLER PİŞİRİLDİ”

Ekmeğin sağlıklı bir gıda olduğuna vurgu yapan Çağla Özer, “Beyaz unun da mutlaka bir protein ve besleyici değeri var. Beyaz unla birlikte yapılan bazlamamız çok kıymetli. Türkiye’den ve dünyadan yapılan ekmekleri sağlıklı ya da değil diye ayıramayız. Beyaz un kullanılmış olabilir ama içindeki farklı malzemelerle onun besin öğelerinin dengesini kurmuş olabilir. Kuru meyve, sebze ve elma ile zenginleştirilmiş ekmekler var. Hangisi sağlıklıdır diyebileceğimiz bir durum yok, hepsi sağlıklı. ” ifadelerini kullandı.

“MAYMUN EKMEĞİNİ SICAK TÜKETİN!”

Amerika’ya ait ‘monkey bread’ yani maymun ekmeği yapan öğrencilerden Zeynep Muran, ekmeğini şöyle anlattı:

“Klasik olarak un, tereyağı, süt ve maya kullandık. Farklılığı ise elma ve tereyağı kullanarak bir harç hazırladık ve ekmeğimizi zenginleştirdik. Amerika’da festivallerde tüketilen bir ekmek. Piştikten sonra ekmeğimizi çok bekletmeyi tavsiye etmiyoruz. İçerisinde şeker olduğundan dolayı soğuduğunda aynı lezzeti vermeyecektir. Çabuk tüketilmesini tavsiye edebiliriz. Ekmeğimiz mayalandıktan sonra ufak parçalara bölüyoruz, bu parçaları şeker ve tarçınla lezzetlendirip 40 dakika 180 derecede pişireceğiz.”

“HAMSİLİ EKMEĞİN PÜF NOKTASI: BUHARLI FIRIN”

Karadenizli olduğu için Hamsili Ekmek yapmayı tercih ettiğine vurgu yapan Ali Can Yağcı, “İçerisinde ağırlıklı olarak mısır unu var ancak tıknaz olmaması adına beyaz un da ilave ederek yaptık. Hamsi, havuç ve patates kullandık. İçerisinde maya olduğu için kısa bir süre beklemesi iyi olacaktır. Kabartma tozuyla daha çok kabaran bir ekmek. Püf noktası buharlı fırında pişirmek” diye konuştu.

“UN VE SU İLE YAPILAN BAĞLAYICI RAF ÖMRÜNÜ UZATIYOR”

Japonya’ya özgü Hokkaido ekmeği pişiren öğrencilerden Envercan Küçük, içerisinde süt ve süt tozu bulundurduğu ve pufuduk olduğu için dikkat çekici olduğunu söyledi.

Küçük, “Un ve suyu pişirerek elde ettiğimiz bir bağlayıcı var. Bu da raf ömrünü uzatır ve aynı zamanda pufudukluğu sağlayan bir elastiklik veriyor. Su ve unu pişirerek muhallebi kıvamına getiriyoruz. Bunu normalde 6 saat bekletmemiz gerekiyor. Soğuduğu zaman da kuru maddelerin içine atarak karıştırıyoruz. Bu ekmeğe özel bir şey” dedi.

DUNYANIN FARKLI YERLERINE AIT 38 CESIT EKMEK GELECEGIN SEFLERININ ELINDEN CIKTI. ‘DUNYANIN EKMEGI’NI PISIREN SEFLER, HEM YORESEL HEM DE DUNYA MUTFAGINDAN LEZZETLERI BULUSTURDU. (ISTANBUL-DHA)

DUNYANIN FARKLI YERLERINE AIT 38 CESIT EKMEK GELECEGIN SEFLERININ ELINDEN CIKTI. ‘DUNYANIN EKMEGI’NI PISIREN SEFLER, HEM YORESEL HEM DE DUNYA MUTFAGINDAN LEZZETLERI BULUSTURDU. (ISTANBUL-DHA)

DUNYANIN FARKLI YERLERINE AIT 38 CESIT EKMEK GELECEGIN SEFLERININ ELINDEN CIKTI. ‘DUNYANIN EKMEGI’NI PISIREN SEFLER, HEM YORESEL HEM DE DUNYA MUTFAGINDAN LEZZETLERI BULUSTURDU. (ISTANBUL-DHA)

DUNYANIN FARKLI YERLERINE AIT 38 CESIT EKMEK GELECEGIN SEFLERININ ELINDEN CIKTI. ‘DUNYANIN EKMEGI’NI PISIREN SEFLER, HEM YORESEL HEM DE DUNYA MUTFAGINDAN LEZZETLERI BULUSTURDU. (ISTANBUL-DHA)

İSTANBUL,(DHA)

Etiketler:
 
Cins köpekleri çalan 3 kişi tutuklandı
 
Kamyon evin bahçesine uçtu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cins köpekleri çalan 3 kişi tutuklandı
KONYA'da, tarlasında işçi olarak çalıştıkları Mertol Yıldız'a ait 2'si ...
Öğrencilerin eşyaları merdiven boşluğuna atıldı
BARTIN Güzel Sanatlar Lisesi’nde öğrencilerin sınıflarda bulunan çalışma ...
Tomruk yüklü TIR, alev alev yandı
DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, park halindeki tomruk yüklü TIR'da yangın ...
 
10 metrekarelik atölyede cam kaşık üretiyorlar
YALOVA’da Nurettin Levent (55) ve eşi Gülhan Levent (48), 10 metrekarelik ...
Ormandan topladığı mantarları yiyince zehirlendi
KIRKLARELİ’nin Vize ilçesinde bir kişi ormanlık alanda topladığı mantarları ...
Eniştesinin cenazesine katılacaktı, intihar etti
SİVAS'ta, müstakil evde yalnız yaşayan Yusuf Ç. (87), eniştesinin cenazesi ...
 
İtfaiye eri, dumandan etkilenen kediyi böyle kurtardı
Rusya’da bir apartmanın ikinci katında yangın çıktı. İtfaiye ekipleri, ...
Şans oyununda kazanıp yolda kaybetti, karakolda teslim aldı
AVCILAR’daki Ambarlı Mahallesi’nde yolda yürürken bir deste halinde 10 ...
Petrol boru hattında yangın: 6 ölü, 15 yaralı
Mısır’da petrol boru hattından petrol çalmaya çalışan bir kişinin çıkardığı ...
 
Dursun Gündoğdu
Siyasette bir tornistan hikayesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mustafa Kemal'e ceza verilemez
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bitmedi, bitmiyor, bitmeyecek…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva