Afyonkarahisar Valiliği Tanıtım Bürosu Koordinasyonu'nda, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Gastronomi Şehri Afyonkarahisar Pulları çalışması hazırlandı. Bu çalışmada yer alan pullarda Afyonkarahisar'ın yöresel lezzetleri arasında yer alan kaymaklı ekmek kadayıfı, patatesli ekmek, haşhaş, sucuk, bükme, lokum başta olmak üzere şehrin tarihi, kültürel dokusuna ait görseller yer aldı.
Vali Mustafa Tutulmaz, "Afyonkarahisar artık markalar şehridir. Bu markaların bir parçası da şehrin zengin mutfağıdır. Sayısız lezzetin yer aldığı Afyonkarahisar mutfağını tescilletmek amacıyla Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi olarak çıktığımız yolda UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na başvurduk. Başvurumuz neticesinde gastronomi alanında ağa dahil olarak, bu alandaki zenginliğimizi dünya genelinde tescillettik. Bu tescilimizi de kayıt altına almak amacıyla ilimizin tarihinin, kültürünün, turizminin ve ağırlıklı olarak gastronomi değerlerinin yer aldığı pul çalışmasını hazırladık. Afyonkarahisar için önemli dönüm noktalarından biri olan UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na katılmamızın ve bu alanda hazırladığımız pul çalışmasının şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Mustafa KILINÇ/AFYONKARAHİSAR, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |