Doğada gece avlandığı için görülme olasılığı düşük olan karakulakın her anını fotoğraflayan fotokapanı, hayvanın günlük yaşantısını belgeliyor.
Dünyada nesli tükenmekte olan 120 memeli arasında yer alan ve az sayıda Toroslar'da yaşayan karakulaklardan biri, yılın son günlerinde yol kenarında arka ayaklarından yaralı halde köylüler tarafından bulundu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ne teslim edilen karakulak, Hayvanat Bahçesi Müdürü Nilgün Şeber Kahraman'ın himayesinde tedavi edilmeye başlandı. Sağlığına kavuşan karakulağı 24 saat gözetim altında tutmak için fotokapanı kuruldu. Milli Parklar ve Av Yaban Hayatı Koruma Genel Müdürlüğü iş birliği ile yürütelen çalışmaya Kuzey Doğa Derneği de destek verdi. Fotokapanı dernekten elde ettiklerini belirten Hayvanat Bahçesi'nde görevli zooteknist Özgün Sözüer ile yaban hayat biyologu Lale Aktay, çalışmayı birlikte yürütüyor.
Hayvanı 48 saat süresince fotokapan ile takip eden ikili, birbirinden ilginç fotoğraflar elde etti. Doğada gece avlandığı için görülmesi oldukça zor olan karakulak, av halini ve günlük hayatını fotokapan içine hapsetti. 48 saat içinde 10 binden fazla fotoğraf çekildiğini belirten Sözüer, fotoğrafları bilimsel araştırmalara ışık tutmak için kullanacaklarını söyledi.
Karakulakın yüksekten düştüğünü düşündüklerini kaydeden Sözüer, "Arka ayaklarında ezilme ve kırık tespit edilerek tedavisi yapıldı. Karakulak her gün ördek, güvercin, tavuk ve fare ile besleniyor. Kafesin içine canlı olarak bırakılan hayvanları gece avlayan karakulak, en küçük seste kendisi için hazırlanan mağarasına girerek gözden kayboluyor" dedi.