İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kaş Esnaf Odası tarafından Belediye Kültür Salonu'nda düzenlenen seminerde fırıncı ve esnafa 'kriterlere uygun ekmek ve gıda üretimi, ekmek türleri, yeni tebliğler, gıda ve personel temizliği gibi konularda bilgi verildi.
Toplantıya Kaş Belediye Başkan Vekili Birol Engin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gökhan Göktaş, Kaş Esnaf Odası Başkanı Gürol Gülşen, fırıncılar ve ekmek satışı yapan esnaf katıldı. Toplantıda konuşan Göktaş, ilçede 14 fırının hizmet verdiğini söyledi. Fırınların 53 kez denetlendiğini aktaran Göktaş, 4 fırına ceza yazıldığını kaydetti. Amaçlarının ceza kesmek değil toplumun temel besin maddesi olan ekmeğin sağlıklı olarak üretimini sağlamak olduğunu kaydeden Göktaş, esnafa uyarıda bulundu.
Ekmek üreten ve satan esnafın kurallara uyduğu zaman hiçbir sorunun kalmayacağını anlatan Göktaş, "İnsanlara kaliteli ve sağlıklı ekmek ulaştırmak için çabalıyoruz. Bugünkü eğitimin amacı bu" dedi.
Açılış konuşmasının ardından İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden mühendisler Ufuk Tarım, Hakan Utku Gölgen ve Murat Kara tarafından esnafa slaytlar eşliğinde eğitim verildi.
Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)