Kilosu 1.5 TL'den çok miktarda domates satın alan Sarıgöllü ev hanımları, kullanacakları salçaları hazırlamaya başladı. Ev hanımlarından Aynur Baş (40), "Satın aldığımız salçalık domatesleri bol suyla iyice yıkadıktan sonra doğrayarak küçük parçalara ayırıyoruz. Tuzladıktan sonra bidonlara doldurup güneşin altına koyuyoruz. Her gün bidonlara koyulan domatesleri karıştırarak, erimesi bekliyoruz. Eriyen domatesleri daha sonra geniş kapların içerine süzerek, çekirdeklerin ayırdıktan sonra güneş altında 1 hafta karıştırıp salçayı hazırlıyoruz. Salçamızı daha sonra cam kavanozlara doldurup, mutfağımızdaki raflara bırakarak kış aylarında tüketiyoruz. Ev yapımı katkısız domates salçaların lezzeti başka oluyor" dedi.
Sarıgöl ve çevresinde evlerde yapılan salçaların kilosunun 20-25 liradan satıldığını belirten Aynur Baş, "Ailelerin kimi ihtiyacı kadar olanını yaparak kışlık yiyecek olarak kullanıyor bazıları ise ihtiyacından fazlasını yaparak, kilosunu 20-25 TL arasında satıyor" dedi.
Vehbi SARIHAN / SARIGÖL (Manisa), (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |