18 engelli öğrenci doğanın içindeki merkezde oyun oynadı, resim yaptı, müzik dinledi, ritim tuttu.
Türkiye Vodafone Vakfı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Örgütü ve Yaşam Derneği'nin katkılarıyla yılda 1000 engelliye cretsiz hizmet vermek için açılan Kaş Düşler Akademisi, ilk konukları olan 18 engelli öğrenciyi konuk etti. Eski Çukurbağ İlköğretim Okulu'nun tarihi binaları restore edilerek açılan akademi, aynı anda en fazla 30 öğrenci kabul ediliyor. Ayda en fazla 4 grubun eğitim alacağı akademide, her grup ancak 7 gün 6 gece kalabilecek. Örencilere kamp süresince resim, müzik, dans, heykel, fotoğrafçılık ve tiyatrodan kişisel gelişime, binicilik, yüzme, dalış, tırmanış, futbol, yüksel parkur, tenis, yoga, voleybol, yelken sporundan işaret dili ve yabancı dile kadar pek çok konuda eğitim veriliyor.
İLK KONUKLAR GELDİ
Çukurbağ Mahallesi'nde 630 bin liralık yatırımla 20 dönüm arazi üzerine kurulan Türkiye'nin en büyük engelsiz yaşam merkezinin ilk konukları 18 engelli öğrenciye, 18 gönüllü eğitimci ve 6 özel bakıcı eşlik ediyor. 7 gün 6 gecemik süre içinde eğitimden sanata, spordan rekreasyona kadar birçok alanda düzenlenecek aktivitelere katılacak olan engelliler, ilk kamp gününde gönüllü eğitimcilerle birlikte müzik, resim, ritim, dans çalışmaları yaptı. Öykü okuma, konuşma ve dinleme etkinliklerine katılan öğrenciler, yine çeşitli eğlence etkinliklerine katıldı. Müzik çalışmaları da yapan çocuklar, çeşitli enstrümanlar çalıp ritim tutarak gönüllerince eğlendi.
TAVŞAN SEVDİLER, BİSİKLETE BİNDİLER
Akademideki görevlilerinin yetiştirdiği tavşanları besleyen engelli bireyler, bisiklete binme fırsatı da buldu. Çevrede gezileri yapan öğrenciler, yüzme etkinliklerine katıldı, dürbün ve teleskopla çevreyi inceleyerek gözlem yaptı. Akademiye ait 4 bin metrekarelik alanda yetiştirilen organik sebzeleri tadan öğrenciler, yine gönüllü öğretmenlerle birlikte sebzelerin bakımını yaptı.
ÖĞRENCİLERİ ÇOK MUTLU
Akademiye gelen engelli Uygar Bayar Yıldız, "Ben annemi seviyorum. Çok mutluyum. Ağlamayacağım. Üzülmeyeceğim. Hafta boyunca çok uslu duracağım ve çok eğleneceğim" dedi.
Engelli öğrencilerden Dilek Yıldız ise "Burada çok mutluyum. Her şeyi öğretiyorlar. Pek çok oyun oynadık, dilediğimiz her şeyi yapıyoruz. Teşekkür ederim" diye konuştu.
Öğrencilerden Sibel Çetinkurt da "Burada çok eğleniyorum ve mutluyum. Hiçbir zaman ayrılmak istemiyorum. Burada çok güzel insanlar var. Onların hepsini çok seviyorum" dedi.
Gönüllü eğitimci Okan Nalçacı, akademideki tüm eğitimcilerin gönüllü çalıştığını, hizmetleri karşılığında para almadığını söyledi. Kolektif bir yaşamla engelli bireylere yardım etmeye çalıştıklarını aktaran Nalçacı, "Buraya gelen kardeşlerimize hiçbir ayrım gözetmeden eşit yaklaşıyoruz. Dışarıdan nasıl görüldüğünü pek bilmiyoruz. Ama biz burada çok mutluyuz. Öğrencilerimiz de mutlu" diye konuştu.
Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya), (DHA)