Sınıf öğretmeni Hanife Yörük ve Rehber Öğretmen Havva Bayındır eşliğinde fırında çalışanlarla görüşen ve fırın işleyişi hakkında bilgi alan öğrenciler, ekmeğin hazırlanış aşamalarını öğrendi. Sınıf öğretmeni Hanife Yörük, öğrencilerin 'üretimden tüketime' ünitesi kapsamında ekmeğin nasıl yapıldığını öğrettiklerini belirterek, "Ders kapsamında anlattığımız buğdayın tohum halinden büyümesine oradan öğütülüp değirmene götürülmesine ve yoğrulup hamur halinde pişirilmesine kadar olan evreleri sınıfta anlattık. Öğrencilerimiz burada da ekmeğin yapılışını başlangıçtan itibaren gördü" dedi.
Fırın işletmecisi Yücel Doğan da öğrencilere uygulamalı hamur yapımı, beze oluşumu, simit yapımı ve pişirilmesi anlattı. Öğrenciler kendi yaptıkları simitleri de fırında pişirerek yedi.
Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)