Savcılığın takipsizlik kararı verdiği suç duyurusunun sahibi avukatın, hukuki süreçle ilgili tutumları büyük eleştirilere neden oldu.
Antalya'nın eşsiz doğal güzelliklere sahip Hisançandır'da açılan bir mermer ocağı nedeniyle 800 yıllık sedir ağaçlarının kesildiği, Asi Yaban Keçileri adlı doğa ve dağcılık grubu üyeleri tarafından tespit edilip görüntülendi. Geçen yıl aralık ayında ortaya çıkarılan ve grup rehberi Metin Atasayar'ın, yüzlerce yıllık sedir ağaçlarına yönelik kıyımı gösteren fotoğrafları facebook'ta paylaşması sonrasında büyük tepki gösterilen mermer ocağının kapatılması ve doğa kıyımının durdurulması için eylemler düzenlendi.
Hisarçandır ve kent merkezinde düzenlenen eylemlerin yanı sıra, mermer ocağına verilen ruhsatın iptali ve bölgedeki kıyımın durdurulması için doğaseverlerin maddi katkılarıyla hukuki süreç de başlatıldı. Katliamı kamuoyuna duyuran ve hukuki sürecin giderlerini karşılayan Asi Yaban Keçileri grubu üyelerinin avukat hakkındaki bazı açıklamaları üzerine, davanın avukatıyla aralarında anlaşmazlık çıktı.
CELP YAZISI ANKARA YERİNE AFYON'A GİTTİ
Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Antalya Şubesi Başkanı Hediye Gündüz'ün önerisi üzerine aynı derneğin başkan yardımcısı Emine Harputlu'yu avukat olarak kabul ettiklerini anlatan Metin Atasayar, Hediye Gündüz ve Harputlu'dan dosya numarasını istemelerine rağmen kendilerinden saklandığı yönünde eleştirilerde bulundu. Köylüler adına açılmak istenen dava için verilen dilekçenin usule uygun olmadığı gerekçesiyle geri çevrildiği, 28 Ocak'ta yeniden dilekçe verildiğini öğrendiklerini anlatan Atasayar, yürütmeyi durdurma kararı alabilmek için bilirkişi tayin edilmesi yazışmasının da Ankara'ya gönderilmesi gerekirken yanlışlıkla Afyon'a gönderildiğini, yeni gecikmeler yaşandığını kaydetti. Atasayar, geçen zaman içinde korumaya çalışılan ormandan geriye bir şey kalmadığını söyledi.
AVUKAT ÇEVRECİLERİ ŞİKAYET ETTİ
Bu eleştiriler üzerine ise avukat Emine Harputlu, Asi yaban Keçileri grubundan Metin Atasayar, Mahir Doğan, Orhan Deniz, Mustafa Uysal ve Ali İnsel'in Facebook üzerinden, 'İşbirlikçi, ortak ihaleye girme, çıkar sağladığı için bilerek davayı uzatma, avukatın ikili oynaması, toplu paslaşma, komedi devam ediyor' gibi söylemlerinin küçük düşürücü ve hakaret içerdiği gerekçesiyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
İfadeleri alındıktan sonra savcılık tarafından yürütülen soruşturmada, Asi Yaban Keçileri grubu üyelerinin paylaşımlarında hakaret veya hedef gösterme gibi suç unsuru olmadığı belirtilerek, kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.
Öte yandan Antalya Bölge İdare Mahkemesi, mermer ocağına karşı açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verdi.
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) -
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |