Sınava hazırlanan 50 kursiyer, Mayıs ayı ortasında tatil köyleri, turistik otel, alış veriş merkezleri, restoran, pizza ve simit fırınlarında, pastanelerde işe başlayacak.
ÖNCE HİJYEN DERSİ
Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'ne (AESOB) ait İşletmeler Üstü Eğitim Merkezi'nde 13 Aralık'ta başlayan kursta, kursiyerlere klasik basit yaş, kuru pasta, kurabiye, simit, dekoratif süslemeli doğum günü, özel gün pastaları, baklava, lokum, çikolata, sütlaç türü tatlı çeşitlerinin yanında, reçel çeşitleri, gözleme, içli köfte, yaprak sarması yapımı da öğretildi. Usta eğitmen Şükran Göze, iki ay süreli teorik eğitimde, kişisel bakım, hijyen, iş güvenliği, sağlıklı beslenme konularının işlendiğini belirterek şöyle devam etti;
BİLİMSEL PASTACILIK
"Üçüncü aydan itibaren de uygulamalı eğitime geçildi. Bilimsel metotlarla nişan, düğün, doğum günü pastası yapımı üzerinde daha fazla durduk. Meyveli, likörlü pastalar ürettik. Evlerdeki çocuk oyuncaklarını, perde tülünü, doğadaki çiçek ve yaprakları bile kalıp yapıp, yaş ve kuru pastaların üzerini süsledik. Kursiyer pastacılık mesleğini öğrenirken, İŞKUR'da sağlık güvencesini sağlayıp, günde 15 TL de harçlık ödemesi yapıyor. Kursumuzdan, hiçbir sosyal güvencesi olmayanlar, işsiz genç ve yetişkin kişiler faydalanıyor."
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)