Projenin tanıtımı Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki tanıtımına, Vali Ersin Yazıcı, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir, ATSO Başkanı Davut Çetin, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, ilçe kaymakamları ve tüm kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.
Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er'in tanıtımını yaptığı Ahenk Projesi'nde, Antalya il genelinde eğitime ve öğrencilere nitelik kazandırılması hedefleniyor. Proje kapsamında özellikle fırsat eşitliği açısından dezavantajlı okullar öncelik alınacak. 'Önce Biz Okuyoruz' ve 'Ailemle Her Yerde Okuyoruz' sloganlarıyla kitap okumaya teşvik çalışmaları yapılacak. Öğrenciler bilimsel proje yarışmaları için teşvik edilecek.
Ahenk projesiyle ilgili paydaş kurum yöneticilerinin katılımıyla protokol imzalanan törende konuşan Vali Ersin Yazıcı, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er tarafından içeriği anlatılan projeyle ilgili herkesin kafasında, 'Ne var ki bunda, duymadığımız, yeni bir şey yok ki' şeklinde bir düşünce oluştuğunu belirterek, şunları söyledi:
“Doğru, yeni bir şey yok burada. Bu salonda bulunan herkes eğitimli, evet yeni bir şey yok, herkesin bildiği şeyler var. Bilip de yapmakta zorlandığımız, geri kaldığımız, topalladığımız, yürüyemediğimiz şu veya bu gerekçelerle sonucunu kabullendiğimiz durumlar."
MESLEK LİSELERİNDEKİ ÖLÜ TOPRAĞI
İki hafta önce düzenlenen Eğitim Çalıştayı'nda karar verilen Ahenk Projesi ile bütün kurumların eğitime dokunacağını anlatan Vali Yazıcı, “Kullanırken aslında çok rahatsız olduğum ve kabul etmediğim bir ifade olarak, geri kaldığını düşündüğümüz, sıralamada 50-60-80'inci okulları harekete geçirmek için, her şeyimizin, çok ihtiyacımız olan meslek liselerinin üstündeki ölü toprağını kaldırmak için. Sanayi tesisleri, esnaf herkes şikayetçi, gelen öğrencinin eğitimi, donanımı, kişiliği, iş bilip bilmemesinden" diye konuştu.
AHENK İSMİ ORTAK KARAR
Proje için 'ahenk' isminin de ortak kararla ve güzel bir isim olduğunu belirten Yazıcı, “Dokundukça da güzel sesler çıkacak. Eğitimin niteliği ve kalitesiyle insanımızın kalitesini hep birlikte artıracağız. Güzel binalarımız var, son 15 yılda bina konusunda çağ atladık ama okul binası güzel olunca üzülerek ve kabul etmediğim bir şey yine. Binayla olmuyor, keşke binaları yenileyince onlar da oluverse olmuyor. İçini biz yapacağız, öğretmenlerimiz yapacak. Bu projeyi kimseyi suçlamak için yapmadık. Küsmüş, vazgeçmiş, olanı kabullenmiş arkadaşlarımızı harekete geçirmek için yaptık. Bunu da hep birlikte, bir ahenk içinde yapacağız" dedi.
KAYMAKAM VE MÜDÜRLERE OKUL GÖREVİ
Eğitimde aksayan, topallayan kısımların önceliğe alınacağını kaydeden Yazıcı, her ilçede en kötü kabul edilen okullardan birini ilçe milli eğitim müdürü, birini ilçe kaymakamı alarak, sürekli o okulda veya irtibat halinde olacaklarını dile getirdi. Yazıcı, “Öğretmenlerimiz Muratpaşa'da A okulunda çalışırken farklı, Kepez'de çalışırken farklı sonuçlar çıkıyor ve bunu kabul etmiyorum. Fırsat eşitliğini yaratacağız, imkan eşitsizliğini ortadan kaldırmak için hep beraber hareket edeceğiz" dedi.
'SİNİRİMDEN GÜLÜYORUM'
İlçelere gittiğinde, 'en iyi okul hangisi' diye sorduğunu da anlatan Vali Yazıcı, “Saymaya başlıyor ve burada da oldu. Gülüyorum, sinirimden gülüyorum, üzülüyorum, neye göre sayıyorsun, neye göre sayıyoruz. Liseyi anlarım, lisede bir farklılaşma, sınav var, çocuklar kademe kademe gidiyor yeteneklerine göre. Olabildiğince buralara dokunacağız" diye konuştu.
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |