Muratpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü diyetisyenlerinden Tuğba Baysal, Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenmenin önemine dikkati çekti. Özellikle bayramın ilk gününde kurban kesildikten hemen sonra tüketilen etlerin çeşitli sindirim problemlerine neden olabileceğini aktaran Tuğba Baysal, "Bu nedenle etleri birkaç gün buzdolabında dinlendirdikten sonra tüketmeye özen göstermeliyiz. Ayrıca tükettiğimiz etlerin pişirme yöntemleri de önemli. Kızartma veya kavurma gibi yöntemleri değil, ızgara, haşlama ya da fırında pişirme yöntemini kullanmalıyız" dedi.
Diyetisyen Baysal, eti özellikle bol C vitamini içeren salatalarla birlikte tüketmenin hem sindirim rahatlığı hem de içindeki demirin emilimi için önemli olduğunu vurguladı. Bayramda şerbetli unlu tatlılar yerine hafif sütlü tatlıların tercih edilmesini öneren Baysal, sağlıklı yaşam için sudan asla vazgeçilmemesi gerektiğini de belirtti. (DHA)