Açılacak davada on binlerce kişinin yargılanacağı, Silivri Cezaevi’nin yetersiz kalacağı iddiasını dile getiren Dilipak, “Bu yargılama başlayıp, hemen bitmeyecek. Yıllar sürecek..” dedi.
Dilipak, ‘Paralel yapıyı bekleyen gelecek!’ başlıklı yazısında, “Yaklaştığını tahmin etmek çok güç olmasa gerek” dediği operasyona ilişkin öngörülerini şöyle sıraladı: “81 ilin imamından söz ediliyor. Bölge imamları var. Bunların yardımcıları, koordinatörleri, ilçe imamları, mali komiteler, iktisadi işletmek, hukuki işler, uluslararası ilişkiler, basınla ilişkiler, istihbarat, himmet grubları ve daha bir sürü komite ve komisyonun başkan ve yardımcıları. Bunlar örgüt üyeliği, örgüte yardım ve yataklıktan sanık olabilir. Örgüte para toplayanlar, bu paraları taşıyanlar, örgütün işletmelerinin yöneticilerinin sanık olduğu bir dava düşünün, 81’i, 800 ilçe, 110 ülke. On binlerce kişilik bir potansiyel sanıklar ordusundan söz ediyoruz.”
F Tipi ihtiyaca cevap vermez, Silivri de yetersiz
Yazısında, on binlerle ifade ettiği sanıkların nasıl yargılanacağı, nerede tutulacağı sorusuna da yanıt arayan Dilipak, “Klasik F Tipi bu ihtiyaca cevap vermeyecektir. Silivri de yetersiz. Aslında Silivri paralelcilerin rakipleri için düşündüğü yerleşkeydi. Kime niyet, kime kısmet.. Ama Silivri gelinen noktada yeterli değil. Acaba dikey bir yargılama ve cezaevi tipi mi geliştirmek gerek..” dedi.
Diğer ülkeler için pilot dava olabilir
‘Derin devlet, paralel devlet, darbe, terör, mafya gibi örgütlü suçlar’ın yargılanacağı, basın, STK, yerli ve yabancı gözlemciler, üniversiteler, müdahiller için özel bölümleriyle yeni bir merkezin dizayn edilmesi önerisini getiren Dilipak şöyle devam etti: “Özellikle diğer ülkelerde açılacak davalarla ilgili, çok sayıda yabancı savcı, hakim ya da siyasi, emniyet, istihbarat görevlisi, diplomat bu davayı kendi iç hukuklarındaki karşılığı için pilot bir yargılama olarak görecekler.. Bu açıdan yargılamanın anında özet olarak da olsa tercüme edilerek bir basın ajansı ya da ‘AA’ içinde oluşturulacak bir birim tarafından servis edilmesi gerek.”
İrangate gibi patlayabilir
Yıllarca süreceğini öngördüğü davaya ilişkin kehanetlerini sürdüren Dilipak, “Yarın bu iş, ABD, bazı AB ülkeleri, Vatikan ve İsrail’de iç politika meselesi haline gelirse şaşmamak gerek. İrangate gibi patlayabilir bu iş. Mısır, Yemen, Libya, Tunus gibi ülkelerde meydana gelen olaylarda da bu kişilerin parmak izlerini görmek mümkün” diye yazdı…