Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı halkın duygularını sömürerek, gelir elde etmeye çalışan dilencilerle mücadeleye aralıksız devam ediyor. Zabıta ekipleri, bir yandan turizmin başkenti Antalya'da bahar ve yaz aylarında artış gösteren dilenciler hakkında yasal işlem yaparken diğer yandan da halkı bilinçlendirmek için sokak sokak gezerek afiş dağıtıyor.
Ekipler, Antalyaspor Kavşağı ve halkın yoğun bulunduğu Cumhuriyet Meydanı, Kapalıyol, Saat Kulesi, hastane önlerinde 'Lütfen Vicdanlarımızı Sömüren Dilencilere Para Vermeyelim' yazılı 10 bin broşür dağıttı. Otobüs, cami ve okullara halkı bilinçlendirmeye yönelik afişler asıldı.
YARDIM KURUMLARINA BAĞIŞ YAPIN
"Lütfen vicdanlarımızı sömüren dilencilere para vermeyelim. Bazen cami önünde, bazen trafik ışığında bazen de bir kaldırımda karşımıza çıkan; yardıma muhtaçtır, fakirdir, engellidir, çocuktur diyerek dini ve vicdani duygularımızın ön plana çıktığı zamanlarda 1-2 TL verdiğimiz bu kişiler hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz?" yazılı broşürlerle, halktan, devletin yardım yapan kurumlarına bağış yapmaları isteniyor.
TURİZME ZARAR VERİYOR
İki yönlü broşürün, 'Bunları biliyor musunuz?' bölümünde de kişilerin özellikle ibadethane önlerini seçtikleri ve insanların dini duygularını sömürdüklerine dikkat çekildi. Broşürlerde, dilencilere verilecek her 1 TL ile sayılarının her gün artacağı ve şehirde yakışmayan görüntülerin ortaya çıkacağına vurgu yapıldı. Duyguları sömürerek dilencilik yapanların belki daha iyi imkânlara sahip olduklarına işaret edilen broşürde, mendil, su, çiçek satmak, tartı ya da cam silerek başkalaştırmaya çalışılan işin de aslında dilencilik olduğu belirtildi. Dilenciliğin kolay, emeksiz ve çok kazandıran bir iş olduğuna vurgu yapılan broşürde, dilenme aracı olarak kullanılan küçük çocuklar da bedensel ve ruhsal çöküntüye sebep oldukları, bu kişilerin kente gelen yerli ve yabancı turistleri rahatsız ettikleri ve turizme zarar verdiği uyarısı yapıldı.
HALK UYGULAMADAN MEMNUN
Zabıta ekiplerinin bilinçlendirme çalışmasını desteklerini belirten Filiz Uslu, “Uygulamadan çok memnunum. Ben de bir olay yaşadım. Bir kadın 'Memleketime gideceğim' dedi ve para istedi. Parayı verdim. Aynı kadın iki gün sonra tekrar karşıma çıktı, memleketine gitmemişti. Kandırıldığımı anladım. Uygulamaya devam edilirse çok daha iyi olur. Büyükşehir Belediyesi'ne bu çalışmasından dolayı teşekkür ederim" dedi.
Serkan Gürsoy ise "İnsanların duygularının sömürülmesine izin verilmemesi gerekiyor. Yapılan uygulamada gayet başarılı. Kimsenin bu şekilde insanlara yardımcı olmaması gerekiyor. Yardımların ilgili kuruluşlara yapılması daha doğru olur. Büyükşehir Belediyemizi yapmış olduğu uygulama için tebrik ediyorum. Uygulamanın devamını diliyorum" diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, halkın, 'Alo Zabıta 153' ve 0 242 249 50 84 numaralı telefon numaralarına dilencileri ihbar edilmesini istedi.
ANTALYA, (DHA) -