Burdur'da 63 yaşındaki adamdan dün akşamdan beri haber alınamıyor
Burdur'da 63 yaşındaki adamdan dün akşamdan beri haber alınamıyor
Polonya uçağı, teknik arıza nedeniyle Antalya’ya indi
Polonya uçağı, teknik arıza nedeniyle Antalya’ya indi
İsrail, Türkiye gündemi ile toplanıyor
İsrail, Türkiye gündemi ile toplanıyor
Nielsen: ABD, Grönland’ı alamayacak
Nielsen: ABD, Grönland’ı alamayacak
18 Haziran 2021 Cuma - 14:36

Denizden kilolarca atık çıktı

MERSİN'de Yenişehir Belediyesi ile Dalış Merkezi Spor Kulübü işbirliğinde düzenlenen denizaltı temizliği etkinliğinde denizden plastik, cam, metal ve farklı türde kilolarca atık çıkarıldı.

Denizden kilolarca atık çıktı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yenişehir Belediyesi, Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü ile birlikte 17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü’nde son zamanlarda artan çevre ve deniz kirliliğine dikkat çekmek amacıyla denizaltı temizliği yaptı. Dalış Merkezi Spor Kulübü dalgıçları Mersin Marina kıyısından dalış yaptı. Dört saat süren denizaltı temizliğinde denizden plastik, cam, metal ve farklı türde kilolarca atık çıkarıldı. Belediye ekipleri tarafından ayrıştırılan atıklar sahilde sergilendi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, "Temiz çevre topyekün bir duyarlılığı gerektiriyor, o duyarlılıkta olan dalgıç arkadaşlarımız bugün buna dikkat çektiler. Sıfır atık şirketimizi kurduk, sıfır atık noktasında da biz hiçbir atığın denize ulaşmasını istemiyoruz, onları dönüştürmek istiyoruz. Hatta cam şişelerin mutlaka depozitolu olması gerektiğini, mümkünse kademeli olarak plastikten uzaklaşıp cama yönelmemiz gerektiği noktasında davranışlar geliştirmemiz gerekiyor. Yani iş işten geçtikten sonra ‘eyvah’ demek bir şey değiştirmiyor. Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj felaketini doğanın bir isyanı olarak tabir edebiliriz. Bölgemizde de yaşamadan önce buna çözüm üretmeliyiz. Bugün de dalgıçlarımızla beraber denizaltı temizliği etkinlik yaptık, hem denizimizi temizlemek hem de farkındalık oluşturmaya çalıştık. Halkımızın çevreye duyarlılığı noktasında çok daha dikkatli olmasını hem talep ediyoruz hem de istiyoruz" dedi.

MERSIN'DE YENISEHIR BELEDIYESI ILE DALIS MERKEZI SPOR KULUBU ISBIRLIGINDE DUZENLENEN DENIZALTI TEMIZLIGI ETKINLIGINDE DENIZDEN PLASTIK, CAM, METAL VE FARKLI TURDE KILOLARCA ATIK CIKARILDI. FOTO: MERSIN, (DHA)

MERSIN'DE YENISEHIR BELEDIYESI ILE DALIS MERKEZI SPOR KULUBU ISBIRLIGINDE DUZENLENEN DENIZALTI TEMIZLIGI ETKINLIGINDE DENIZDEN PLASTIK, CAM, METAL VE FARKLI TURDE KILOLARCA ATIK CIKARILDI. FOTO: MERSIN, (DHA)

MERSIN'DE YENISEHIR BELEDIYESI ILE DALIS MERKEZI SPOR KULUBU ISBIRLIGINDE DUZENLENEN DENIZALTI TEMIZLIGI ETKINLIGINDE DENIZDEN PLASTIK, CAM, METAL VE FARKLI TURDE KILOLARCA ATIK CIKARILDI. FOTO: MERSIN, (DHA)

MERSİN, (DHA)

Etiketler:
 
Eşini 18 bıçak darbesiyle yaralayan sanığa 18 yıl hapis
 
Bakan yardımcısından valiye ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eşini 18 bıçak darbesiyle yaralayan sanığa 18 yıl hapis
ÜMRANİYE'de 2019 yılında eşi Ayşe Pirizoğlu’nu (26) mutfaktan aldığı bıçakla ...
Selfie çekerken denize düştü, vatandaşlar kurtardı
BARTIN’ın Amasra ilçesinde kayalıkların üzerinde selfie çekerken denize ...
13 yaşındaki kıza cinsel istismar sanığına 5 yıl hapis
KAYSERİ’de, C.E. (13) isimli kız çocuğuna, sodasına uyku hapı atıp, bayılttıktan ...
 
Müsilaj, yeniden Tekirdağ sahilinde
MARMARA Denizi'ni etkisi altına alan müsilaj (deniz salyası), dağıldıktan ...
Lapseki'nin bardağa sığmayan şampiyon kirazı
ÇANAKKALE'nin Lapseki ilçesinde bu yıl 36'ncısı düzenlenen en iyi kiraz ...
Konyaaltı'nda tiyatro oyunculuğu eğitimleri sürüyor
KONYAALTI Belediyesi Tiyatro Akademisi, konservatuvarların tiyatro bölümü ...
 
Karadeniz'de vakalar düşüşte
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı güncel koronavirüs risk haritasında, ...
Teyzesinin erkek arkadaşının altınlarını alıp senet imzalattı
ADANA'da, eşi cezaevinde olan teyzesi G.Y.'nin (26) evinde yakaladığı ...
Kuyuda bulunan ceset; şüpheliler adliyeye sevk edildi
Giresun'dan İstanbul'a arkadaşının yanına gelen ve kendisinden haber alınamayan ...
 
Dursun Gündoğdu
Ayar, öyle değil, böyle olur
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bilim kurgudan ticari gerçeğe
Turgut Güngör
Turgut Güngör
"Türkiyeli" dayatması
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bugün bayram, erken kalkın çocuklar
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayında oldukça aktif süreçlerden geçiyorsunuz, çünkü Venüs gezegeni 2 Mart itibarıyla sizin burcunuzda gerilemeye ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva