Toplantının başında konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, kendisinin dördüncü dönem belediye başkanlığını yaptığını, özellikle bu dönemde DSİ ile yapacakları hizmetlerin ilçeye katkısı açısından çok önemli olduğunu söyledi. Bölgenin çok iyi bir tarım bölgesi olduğunu ifade eden Çetinkaya, bundan dolayı da başta sulama olmak üzere, yağmur suyu tahliyesi ve derelerin ıslahı konusunda birçok çalışmanın DSİ tarafından yürütülmesi gerektiğini, belediye olarak da kendilerinin bu hizmetlere her zaman destekçi olacaklarını belirtti. Çetinkaya şunları söyledi:
"Günümüzde bütün tarımsal alanlarımız ekonomik olması açısından sera alanına dönüşmek zorunda. Biz bölgemizin üretim potansiyelini avantaja çevirmek istiyoruz. Bundan dolayı da öncelikle sulama suyuna, sonrasında yağmur suyu tahliye sistemine ihtiyacımız var. Bizim temel çalışmalarımızın başında göletlerimiz geliyor. 'Su hayattır' prensibinden yola çıkarak, bölgemiz insanına 9 adet gölet sözü verdik. Eğer bu göletler hayata geçirilebilirse, o zaman ilçemizin ve burada yaşayan insanların kaderleri değişmiş olacaktır."
Kumluca'da şu anda yapılmış Toptaş Göleti olduğunu, Adrasan Göleti'nin yapımının devam ettiğini kaydeden Çetinkaya, bunların dışında Sarıkavak, Yenicepınar, Baymak, Kanlıböngeç, İncirağacı, Gölcük, İncircik, Erentepe, Güzören ve Katran Deresi göletlerinin yapımını talep ettiklerini belirtti.
DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür de Kumluca'da DSİ olarak büyük yatırımlar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini, bu çalışmalar ve talep edilen çalışmalar hakkında bilgi almak için bu toplantının düzenlendiğini söyledi.
Tarım için öncelikle su olması gerektiğini iaktaran Özgür, ancak bu suyun da taşkınla tarım alanlarına zarar vermemesi gerektiğini, bunun için de DSİ'ye büyük görevler düştüğünü belirtti.
Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA) -