Muratpaşa Belediyesi, yaşlılığın sadece hastalık, yoksunluk ve muhtaçlık hali olmadığını, sağlıklı bir yaşlanmanın da mümkün olduğunu göstermek için çalışmalarına 2013’te başladı. Yaşlı Evlerini bir model olarak geliştirdi. 2014’te, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde ilk yaşlı evini açan Muratpaşa Belediyesi, zaman içinde bu evlerinin sayısını 4’e çıkardı.
Muratpaşa Belediyesi, yaşlı evleri çalışmasıyla birlikte Türkiye’de bir belediye bünyesinde ilk yaşlı meclisini de kurdu. 60 yaş ve üzeri kadın ve erkeğin eşit sayıda temsil edildiği 60 kişilik meclis, ilk toplantısını Ocak 2020’de yaptı. Ancak pandemide meclis çalışmalarına ara verdi. Muratpaşa Belediyesi Yaşlı Meclisi, uzun aranın ardından yeniden çalışmalarına başladı.
Yaşlı Meclisi kültür çalışma grubu, yaşlılar ve çocuklar arasında kültür etkileşimini sağlamak amacıyla belediyenin kreşlerinde masal saati etkinliği yaptı. Yaşlı meclisi üyesi 10 gönüllü, kreş öğretmenleriyle birlikte masalları seçti, okuma provaları yaptı. Hazırlıkların ardından yaşlı meclisi üyeleri hafta içinde belediye kreşlerinde çocuklara birer saat masal okudu.
Yıllar sonra çocuklara yeniden masallar atan Esma Pınar, aynı zamanda babaanne olduğunu belirterek “Çocukları çok seviyorum. Kendim de çocuk gelişimciyim. O kadar mutluyuz ki çocukluğumuzu biz de onlarla yaşıyoruz” dedi. Çalışma grubunun sözcülüğünü de yapan Mümine Erseyrek ise hem çocukların hem de büyüklerin çok mutlu olduğunu söylerkenEmine Füsun Uskan,3 yaş grubuna masallar okuduğunu anlattı.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |