Atatürk Konferans Salonu'ndaki sempozyum, AÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları öğretim üyesi merhum Doç. Dr. Şükran Taçoy'u anma töreniyle başladı. Sempozyuma AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Özbilim, Çocuk Genetik Hastalıkları Derneği adına Prof. Dr. Cihangir Özkınay, Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Ercan Mıhçı ile birçok akademisyen katıldı.
Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Ercan Mıhçı, açılış konuşmasında, "Genetik hastalıkların büyük bir kısmı çocukluk çağında karşımıza çıkmakta. Bu nedenle pediatrideki hemen hemen tüm bilim dalları ile pediatrik genetik bilim dalı arasında yakın bir işbirliği mevcuttur. Nedeni bilinmeyen çok sayıda hastalığın sebebinin aslında genetik problemler olduğu tespit edildi. Sempozyumumuzda, özellikle bu yeni yöntemlerin pediatride kullanımı, sonuçların yorumlanması açısından alanında çok değerli konuşmacıların sunumları ile bilgilerimizi güncelleyeceğiz" dedi.
Prof. Dr. Mustafa Ünal ise son yıllarda genetik bilimindeki hızlı ilerlemenin, hem tanısal testlerde hem de tedavi alanında yenilikler sağladığını kaydetti. Bu durumun genetik bilimini, tüm tıp bilim dallarının odağı haline getirdiğine işaret eden Prof. Dr. Ünal, "Ayrıca genetik hastalıkların tedavisi pek çok hastalığın tedavisinin de daha iyi yapılmasının önünü açmıştır. Bu hızlı ilerleme ile ilgili yeni bilgilerin sempozyum boyunca üniversitemiz ortamında konuşulup tartışılması bizim için çok kıymetlidir. Antalya'mızın en güzel zamanında yapılacak sempozyumun başarılı olmasını dilerim" dedi.
İki gün sürecek sempozyumda down sendromu, otizm tanısında genetiğin yeri, işitme kayıpları, yeni tanımlanan sendromlar ve özellikle yeni yöntemlerin pediatride kullanımı konularında alanında uzman, ulusal ve uluslararası deneyimli konuşmacıların sunumları yer alacak.
ANTALYA, (DHA)