TUSAŞ'a saldıran terörist PKK'lı
TUSAŞ'a saldıran terörist PKK'lı
'Şehri Keşfet' Avrupa pazarına çıkıyor
'Şehri Keşfet' Avrupa pazarına çıkıyor
Kotan: Cumhuriyet değerlerini yaşatmaya kararlıyız
Kotan: Cumhuriyet değerlerini yaşatmaya kararlıyız
TUSAŞ Genel Müdürü'nden açıklama
TUSAŞ Genel Müdürü'nden açıklama
18 Şubat 2012 Cumartesi - 09:19

Çıralı Plajı’ndaki inşaat çalışması durduruldu

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde dünyaca ünlü Çıralı Plajı'ndaki 18 dönümlük alanı 10 yıllığına kiralayan turizm firmasının bölgede yürüttüğü inşaat çalışmaları, İdare Mahkemesi'ne yürütmenin durdurulması talebiyle açılan dava sonuçlanıncaya kadar Vali Ahmet Altıparmak'ın talimatıyla durduruldu.

Çıralı Plajı’ndaki inşaat çalışması durduruldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dünyanın en iyi plajları arasında anılan Çıralı kumsalındaki 1'inci derece doğal sit alanı konumundaki 18 dönümlük alan, 3'üncü Amatör Küme takımlarından Ormanspor'a antrenman yapması için 19 Aralık 2011'de Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun oluruyla tahsis edildi. Orman ve Su İşleri Antalya İl Müdürlüğü bünyesindeki Ormanspor Futbol Kulübü, bu alanı sponsor anlaşması karşılığında 10 yıllığına Çıralı'da otel işleten turizmci Hüseyin Gedik'e 'günübirlik alan' olarak işletilmek üzere kiraya verdi.
Alanı kiralayan şirketin bölgede inşaat çalışmalarına başlaması üzerine Çıralı köylüler ve çevreciler, çalışmaların durdurulması ve tahsisin iptali için geçen cumartesi günü eylem başlattı. Çıralı Plajı'nda yatıp kalkan köylüler, konuyu yargıya taşıdı. Artan tepkiler üzerine Vali Ahmet Altıparmak, İdare Mahkemesi'ne yürütmenin durdurulması talebiyle açılan dava sonuçlanıncaya kadar inşaat faaliyetlerinin durdurulmasına karar verdi. Kararı sevinçle karşılayan eylemciler, Çıralı Plajı'ndan ayrıldı.
ÇIRALI'DA KAVGAYA GEREK YOK
Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Vali Altıparmak, köylülerin istek ve düşüncelerinin çok önemli olduğunu söyledi. Bölgeye ilişkin 'geçmişte neydi, nasıl bir dönem yaşadı, şu anda ne durumda, gelecekte nasıl bir şey planlanıyor' şeklinde değerlendirme yapılması gerektiğini belirten Vali Altıparmak, kısmen Çıralıspor'un antrenman sahası, kısmen de muhtarlığın otopark olarak kiraladığı bir alan iken protokolün gündeme geldiğini kaydetti.
Orman Bölge Müdürlüğü'nün köy muhtarlığına, bu araziyi mesire olanı olarak kullanmalarını önerdiğini, ancak muhtarlığın teklifi reddettiğini vurgulayan Altıparmak, arazinin atıl ve mezbelelik olarak kalmaması için Ormanspor'a tahsis edildiğini söyledi.
DAHA ÖNCE ÇIRALISPOR KULLANIYORDU
Ormanspor'un yeni bir futbol sahası yapımı ve bakımını kendi imkanlarıyla yapamayacağından işletme sahibiyle futbol sahası yapımı ve bakımı için protokol imzalandığına işaret eden Altıparmak, şunları söyledi:
"Protokolün iyi incelenmesi lazım. O protokolün H maddesinde, 'Burası futbol sahası olarak bakım ve onarımı yapıldıktan sonra hem Ormanspor'un hem de Çıralıspor'un haftada en az 3 gün antrenman yapacağı bir yer olacak. Bu maddelere uyulmaması durumunda protokol tek taraflı iptal edilecektir' deniliyor. Ancak işin başka boyutları da var. Bu protokol yapıldı, yüzde 100 doğru, hemen girecek, yapacak anlamına da gelmez. Üçüncü sınıf mesire yeri olması futbol sahası yapılması için uygun mu değil mi önce ona bakılmalı. Ayrıca köylülerin yürütmenin durdurulması talebi var. Bu talep sonuçlanmamış. Dolayısıyla bu kadar kavgaya, gürültüye gerek yok. Bunların çözümlenmesi lazım. Yürütmeyi durdurma kararı Çıralı halkımızın başvuruları doğrultusunda gelirse zaten işlem biter."
HUKUKSUZLUK VARSA CEZASINI ÇEKERLER
Vali Ahmet Altıparmak, bir gazetecinin, "Belki sizi yanlış bilgilendirmiş olabilirler" sözleri üzerine, "Beni şu dediklerimizin dışında yanlış bilgilendirdilerse soruşturmayı da cezayı da hak ederler. Hiçbir kamu bürokratı, amirini yanlış bilgilendiremez. Çünkü ben belgeye bakarım, söylenene değil" diye konuştu.
Ormanspor'a yılık 5 bin liraya tahsis edilen alanın 55 bin liraya kiralanmasında bir gariplik olup olmadığıyla ilgili soru üzerine de Altıparmak, "Orman Bölge Müdürlüğü biraz da malzeme masrafını karşılamak için demek ki böyle bir yola gitmiş. Burada bir hukuksuzluk varsa cezasını çeker. 'Bunu koruyacağız, efendim bunlar doğru yapmıştır' diyemeyiz. Kim ne hata yaparsa cezasını çeker" dedi.
 
Saffet YENİGÜN- Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Libyalı askerler Antalya'da kan döktü: 15 yaralı
 
Afyon'da yüzlerce insan mahsur kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Libyalı askerler Antalya'da kan döktü: 15 yaralı
ANTALYA Konyaaltı Sahilindeki Porto Bello Otelde kalan bir grup Libyalı ...
Çıralı’ya kıymayın efendiler...
Antalya'da 'Selenyum 74' operasyonu
Antalya'nın Serik İlçesi'nde düzenlenen operasyonda; uçak malzemesi, cam, ...
 
3 saatlik makyajla Quasimodo’ya dönüşüyor
Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin (ANTDOB) 25 Şubat'ta prömiyerini gerçekleştireceği ...
Kayınvalide katili: Oğlunu benden kıskanıyordu
Antalya'da kayınvalidesi 64 yaşındaki Pakize Türk'ü eşarbıyla boğup öldürmekten ...
Çıralı'da gece gündüz eylem
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde dünyaca ünlü Çıralı Plajı'nın 18 dönümlük ...
 
TÜYAP Kitap Fuarı kitapseverlere kapılarını açtı
TÜM Fuarcılık Yapım A.Ş (TÜYAP) ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından ...
Havaş'ın taşıma işlemi durduruldu
Yargı süreci devam ederken Havaş’a bir kötü haber de Antalya’dan geldi.
‘Dünyada 1 milyar insan açlıkla savaşıyor’
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğlu, dünyada ...
 
Dursun Gündoğdu
Bu CHP, onları vekil bile yapar
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Bebek katilleri para vampirleri
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Katliam yasasını geri çekin
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile sizin için bir çağ kapanıp bir çağ başlıyor. Hayatınızın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva