Ovacık ilçesinde 2014 yılında temeli atılan ve şu anda 6330 dekar alanı, sulanabilir arazi niteliğine kavuşturan Hatipoğlu Göleti sayesinde toprak su ile buluştu. Çiftçinin toprağını suyla buluşturmasının ardından üretimde kalite ve rekolte yükselmeye başladı. Sulu tarımdan önce buğday ile arpa gibi kısıtlı ürün yetiştirilen ve tarlaların bir kısmını nadasa bırakan çiftçiler, toprağın su ile buluşmasının ardından bölgede ürün yelpazesini genişletti.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün destekleri ile koronavirüs salgınına rağmen tarımda üretimini sürdüren çiftçiler, silajlık mısır ve yonca ekimine başladı.
Koronavirüse rağmen üretime devam ettiklerini belirten çiftçi Halil Çevik, "Önceden buğday ve arpa ekiyorduk. Sulu tarımın başlamasıyla birlikte mısır ve yonca ekmeye başladık. Hatipoğlu Göleti olmadan önce bir tarafı ekiyorduk, diğer tarafı ise nadasa bırakıyorduk. Şimdi tarlalarımız değerlendi. Tüm arazileri ekiyoruz. Koronavirüse rağmen ekim yapıyoruz. Kimse endişe etmesin üretim devam ediyor. Evlerden çıkmayın" diye konuştu.
Çiftçi Salim Duran da, "Buralarda tarım ile uğraşıyoruz. Hatipoğlu Göleti yapıldıktan sonra sulu tarıma geçmeye başladık. Nadasa bıraktığımız arazilerimize bugün mısır, fasulye, ileri dönemlerde de buna benzer şeylerle üretime devam edeceğiz. Koronavirüse rağmen üretime devam ediyoruz" dedi.
Yasin ALDEMİR/OVACIK (Karabük), (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |