Kumluca'da çiftçilik yapan Fatma Akdeniz, kızının Ukrayna'dan getirdiği pattison kabağı tohumunu bahçesinde yetiştirmeye karar verdi. Bir süre sonra Fatma Akdeniz'in pazarda satışa sunduğu çiçek şeklindeki kabak görüntüsüyle ilgi çekti. Kabağın çok besleyici olduğunu anlatan Fatma Akdeniz, orijinal adı 'pattypan squash' olan pattison kabağının vitamin değerlerine ilişkin broşürü de tezgahına koydu.
Pattison kabağının fazla yetiştirilmediğini söyleyen Fatma Akdeniz, "Kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre, pattison kabağı, C vitamini ve manganez kaynağı olarak biliniyor. Ayrıca magnezyum, A vitamini, potasyum, fosfor, bakır ve lif içeriyor. Şirin bir görüntüsü var. Malzemelerle zenginleştirerek lezzetli yemekler yapılabilir. Enginar gibi dolması yapılabilir" dedi.
Kabağı ilk kez bu yıl ürettiğini kaydeden Akdeniz, görüntüsüyle pazara gelenlerin dikkatini çektiğini ve bazılarının satın aldığını belirtti.
Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) -