Savcılığın 28 Şubat sürecinin aktörleri olarak bilinen dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir, eski Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgenaral Erol Özkasnak, Batı Çalışma Grubu’nda yer alan subaylar, tarikat liderleri Müslüm Gündüz, Ali Kalkancı, Sisi lakaplı Seyhan Soylu, Fadime Şahin ve bazı gazetecileri ifadeye çağıracağı öğrenildi. Soruşturma kapsamında 28 Şubat’ın medya ayağı da incelenecek ve adı geçen dönemde yayımlanan haberlerin dönemin aktörleriyle bağlantılı olup olmadığı tesbit edilecek.
28 Şubat’a zemin hazırlayan olayları da incelemeye alan savcılığın, bu kapsamda, 1993 yılında yaşanan peş peşe ölümler ile Sivas Katliamı, Ömer Lütfü Topal cinayeti ve Susurluk Kazası’nın da üzerinde durması bekleniyor. Adli kaynaklardan alınan bilgiye göre, Uğur Mumcu, Turgut Özal, Eşref Bitlis, Kazım Çillioğlu gibi isimlerin ard arda öldüğü 1993 yılını, 28 Şubat sürecinin başlangıcı olarak değerlendiren Savcılık, adı geçen olayları da mercek altına alacak.
28 Şubat’ın medya ayağı da incelenecek
Öte yandan, Dünya Demokrasi Hareketi (DDH) Derneği’nin 28 Şubat döneminin medya ayağına ilişkin suç duyurusu da soruşturma dosyasına dâhil edildi. DDH Derneği yetkililerinin savcılığa verdiği belgeler incelenmesi için Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gönderildi. Savcılık 28 Şubat dönemindeki gazete manşetlerinin gerçek beyanlara dayalı olup olmadığını, söz konusu haberlerin dönemin aktörleriyle irtibatlı olarak hazırlanıp hazırlanmadığını da inceleyecek. (Taraf)