Subaşı, bu toplumun yıllardır Cemevi meselesini çözemediğine dikkat çekerek, "Sonunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) 'Cemevi ibadethanedir' dedi de bu konu sorun olmaktan çıktı. Aleviler bizim ibadethanemiz Cemevi'dir diyorlarsa bu onların bileceği iştir, saygı duymak gerekir.
Dernek Başkanı Cemal Tuna ve Yeşildere Mahallesi, Muhtarı Kemal Gembeş'in daveti üzerine Zeytinköy Mahallesi'ne giden Hasan Subaşı, dernek merkezinde gece düzenlenen folklor kursuna katılan çocukları izledi ve yöneticileri kutladı. AYÇOV Vakfı ve Antalya Sivil Toplum Güçbirliği Platformu Başkanı Canan Tungar'ın da katıldığı toplantıda konuşan dernek başkanı Cemal Tuna, derneğin 250 üyesi olduğunu ve çocukları ve gençleri kahve köşelerinden kurtarmak, spor yapmalarını sağlamak amacıyla çeşitli sosyal faaliyetler düzenlediklerini söyledi. Tuna, mahalle halkının geçmişte yaptığı hizmetlerden dolayı Subaşı'nı diğer siyasilerden ayırdığını ve değer verdiğini dile getirdi.
Mahalle Muhtarı Kemal Genbeş, 8 yıldır muhtarlık yaptığını hatırlatarak, ''Her mahallenin olduğu gibi bizim de sorunlarımız var. Bunların başında imar sorunları geliyor. Eski muhtarlarımızdan Subaşı döneminde sorunların nasıl kolayca çözüldüğünü duyuyor ve taktir ediyoruz" dedi.
Daha sonra konuşan Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, alevilerin, ''Burası bizim ibadethanemizdir'' dedikleri Cemevi Kavgasını yıllardır çözemediğimizi hatırlatarak, "Bu sorunu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi 'Cemevi İbadethanedir' dedi ve çözdü. Aleviler bizim ibadethanemiz Cemevi'dir diyorlarsa başkaları niye karışıyor, ya da karşı çıkıyor, bunu anlamak mümkün değildi" dedi. Subaşı, Antalya'da ilk Cemevi arazisini de Belediye Başkanlığı döneminde tahsis ettiğini de söyledi.
Sivil toplum örgütlerine çok değer verdiğini söyleyen Hasan Subaşı, adaylık kararı almadan önce de onlara danışma ve istişare ihtiyacı duyduğunu da belirterek, şöyle devam etti:
"Sivil toplum örgütlerinin yöneticileri elimi taşın altına sokmam gerektiğini söylediler. Siyasetin çok kötüye gittiğini biliyorum. 'Bana ihtiyaç var mı?' diye sordum, 'var' dediler. 'Demokrat ve uzlaşmacı kişiliğinizle bu kadar ayrışmış topluma sizin gibi siyasetçiler lazım. adeta dibe vuran partilere bir ihtar vermek lazım' dediler. ben de liderlerin ceplerinden çıkardıkları, sorunları dile getiremeyen, konuşamayan ve parmaklarını indirip kaldırmaktan başka bir iş yapmayan vekillerden olmamak için bağımsız aday olmayı kararlaştırdım"
SEÇİLİRSEM BAŞKA PARTİYE GİRMEM
Toplantıya katılan Zeytinköylülerin sorularını da cevaplandıran Hasan Subaşı,"Seçilirseniz başka bir partiye katılır mısınız?" şeklindeki soruya, "Katılmam. Katılmak istesem onların birinden aday olurdum. Hepsinden zaten geçmişte teklifler aldım, kabul etmedim. Seçilince katılmak da bize yakışmaz. Ben nasıl bu düzene ortak olmak istemezsem, onlar da beni istemezler. Ancak merkez sağdaki yeni bir oluşuma, ya da mevcut partime destek veririm" şeklinde yanıt verdi.
Toplantıya katılan Antalya Güçbirliği Platformu ve AYÇOV Vakfı Başkanı Canan Tungar da, Hasan Subaşı'nın başkanlığı döneminde birçok hizmete imza attığını hatırlatarak, "Merkez sağda yeni bir oluşum için başkanımızın bağımsız aday olarak parlamentoya göndermeliyiz" dedi. ,
Antalya'nın başta ulaşım olmak üzere çeşitli sorunları konusunda çözüm önerilerini de anlatan Subaşı, derneğim Folklor Kursu öğrencilerini de bir süre izleyerek Zeytinköy'den ayrıldı.