Ak Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Abdullah Işıkhan, “Resmi okul alanını üzerine özel bir eğitim tesisi kurulmuş. Ruhsatsız. Milli Eğitim'de tamamlaması gereken prosedürler yapılmamış. Arada birilerini hallettiği süreç çalışmış" dedi.
İlçe Başkanı Abdullah Işıkhan, düzenlediği basın toplantısında Muratpaşa'da 30 Mart yerel seçimlerini üzerinden geçen süre içinde CHP'li belediye yönetiminin çalışmalarını değerlendirdi. Yapıcı muhalefet anlayışını Muratpaşa'da hayata geçirmeye çaba gösterdiklerini kaydeden Işıkhan, aradan geçen süre içinde Belediye Meclisi'nde iki kritik konunun CHP grubunun oylarıyla geçtiğini söyledi.
Antalya'da 39 yıl önce açılan ve 15 Mayıs 2013 günü son müşterini de uğurladıktan sonra yeniden inşa edilmek için kapanan Divan Talya Oteli'nin belediyeyle yaşadığı imar anlaşmazlığının yeni CHP yönetimi tarafından giderildiğini söyledi. Geçmiş dönemde Muratpaşa Belediye Meclisi'nde otelin 5 kat 17.5 metre yükseklik hakkına sahip olduğu konusunda anlaşma olduğunu kaydeden Işıkhan, CHP'li yeni belediye yönetimin meclisteki oy çokluğuyla otelin bağlı bulunduğu grubun da talebi doğrultusunda yükseklik hakkını 25,5 metre olarak revize ettiğini söyledi.
Ak Parti İlçe Başkanı Işıkhan, Muratpaşa Belediyesi Meclisi'nden oy çokluğuyla geçen kararın Büyükşehir'de de tekrar görüşüleceğini hatırlatırken benzer bir sürecin Gülen Hareketi'ne yakınlığıyla bilinen Toros Eğitim Kurumları'na bağlı Meydan Kavağı Mahallesi'nde bulunan Özel Toros İlk ve Ortaokulu'nda yaşandığını söyledi.
Abdullah Işıkhan, özel eğitim kurumu statüsündeki bu okulun resmi okul alanı üzerine yapıldığını ve hali hazırda ruhsatsız olduğunu belirterek, “Geçmişte alanın özel eğitim alanı olarak düzenlenmesi için Ak Parti gurubu olarak biz de olumlu oy vermiştik. Ama bu dönem iyice incelediğimizde ki bunda 17 Aralık'ın etkisi vardır. Eskiden daha safi hane bir bakış varsa şimdi daha iyi incelemek lazım sıkıntılar olabilir diye bir bakışımız var. Bunu gizlememek lazım" diye konuştu.
Mecliste alanın resmi okul alanından özel okul alanına dönüştürüldüğünü ve buna ilişkin Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi ve mahalle sakinlerinin itirazları olduğunu aktaran Işıkhan, şöyle konuştu:
“Bölgenin geçmişinde, şahıslar 1995 yıllarında şimdi kolejin bulunduğu alana İmam Hatip Lisesi yapmak için yola çıktı. Su basmanı atıldığı gürlerde 28 Şubat süreci ve buna eklenen kişilerin maddi imkansızlıkları liseyi tamamlamalarına imkan vermedi. Yardım arayışına girdiler. Bu esnada cemaat, daha doğrusu Toros Eğitim Kurumları, devre girdi 'Bize verin devam edelim. Hayra uygun çalıştırırız' dedi. Devretmesiyle ortaya özel bir eğitim kurumu çıktı."
Söz konusu bölgenin özel okul alanı olarak düzenlenmesine geçmişte Ak Parti grubunun 'evet' dediğini fakat son itirazlarının reddedildiği Muratpaşa Meclisi'nde CHP'nin oy çokluğunun etkili olduğunu aktaran Işıkhan, “Daha dikkatli süreci inceleyince görüyoruz ki, resmi okul alanlarında özel okul yapmak için bu alana yaptığın derslik sayısı kadar Milli Eğitim'e de derslik yapman lazım. Ama bunun protokolü yapılmamış. Arada birilerinin hallettiği süreç çalışmış. Artık kimler hallettiyse Milli Eğitim'e de bildirdik, o kendi içinde halletsin" diye konuştu.
Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hem Muratpaşa hem de Büyükşehir belediyelerine yazılarının bulunduğunu, alanın resmi okul alanı olarak kalmasından yana olduklarını deklare ettiklerini kaydeden Işıkhan, konuyu Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de yeniden görüşeceklerini söyledi.
Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -