Habertürk gazetesinden Düzgün Karadaş'ın haberine göre; CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata tarafından hazırlanan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önsözünde "Seçmen tabanımızı iyi tanımalıyız" uyarısı yaptığı broşürde şunlar yer aldı:
EV KADINI: 2011 seçimlerinde yaşlı ve yoksul ev kadınları ağırlıkla AKP'ye oy verirken, özellikle eğitimli ve çalışan genç kadınlar büyük ölçüde CHP'ye oy verdi.
Önemli istisnaları olmakla birlikte birçok ilimizde yerleşim yerleri küçükten büyüğe doğru ilerledikçe CHP'nin oy oranları basamak basamak yükselmektedir.
BEYAZ YAKALI: Türkiye'de eğitim seviyesi yükseldikçe CHP'ye oy verme eğiliminin güçlendiği, AKP'ye oy verme eğiliminin zayıfladığı görülmektedir. Seçmenlerin gelir düzeyi yükseldikçe CHP'ye verilen destek artmakta, AKP'ye destek azalmaktadır. Çiftçi, esnaf, sanatkâr AKP'ye; doktor, hemşire ve mühendisler gibi meslek grupları CHP'ye oy veriyor.
SOL: CHP seçmeninin önemli bir bölümü oy verme nedenlerini sosyal demokrat, sol, merkez sol, demokratik sol görüşü benimsemiş olmalarına bağlamaktadır. AKP seçmenleri arasında ise sağcılık, muhafazakârlık ve milliyetçilik ön plana çıkıyor.
ALGI: Seçmenin partimize yönelik algıları her zaman olumlu olmayabilir. Özellikle iktidar partisinin CHP kimliği ve tarihine yönelik yürüttüğü propaganda CHP ile ilgili olumsuz algıları güçlendirici niteliktedir. Olumsuz algıyı değiştirecek sistemli çalışmalar yürütülmeli.
GEÇMİŞ: Anne ve babası daha önce CHP'ye oy veren bir AKP seçmeninin yeniden CHP'ye kazandırılması daha kolay olabilmektedir.
BATI: Araştırmalar doğu bölgelerindeki illerimizde esas olarak BDP ve AKP'ye yönelen Kürt oylarının, Kürtlerin yoğun olarak göçtüğü batı bölgelerinde daha çok sayıda parti arasında paylaşıldığını göstermektedir.
ETNİK-DİNİ: Aynı dili konuşan veya aynı dini inancı paylaşan kimselerin bu benzerliklerini aynı siyasi doğrultuda oy kullanarak ortaya koydukları, bunun da ötesinde etnik ve dini grupların kültürel farklılıklarının korunması ve tanınması için siyasi faaliyet yapmaları günümüzde daha belirgin bir eğilim haline geldi.
Kılavuzda il başkanlarının da bölgelerinde seçmen davranışları ve CHP algısına ilişkin araştırmalarda bulunmaları ve gözlem yapmaları da istendi.