Antalya'da teleferik kazası davasında tahliye taleplerine ret
Antalya'da teleferik kazası davasında tahliye taleplerine ret
Antalya'da 'Yaşlılar Günü'nü kutladılar
Antalya'da 'Yaşlılar Günü'nü kutladılar
Antalya'da 43 yıllık esnafa plaket
Antalya'da 43 yıllık esnafa plaket
Antalya'da çocukların sanat heyecanı
Antalya'da çocukların sanat heyecanı
6 Ocak 2013 Pazar - 23:38

CHP’den AKP’ye TOKİ soruları

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, AKP’nin TOKİ-Kepez operasyonunda deyim yerindeyse ‘suçüstü’ olduğunu söyledi. AKP yönetiminin, hatalarını kabul etmek yerine, “Ben yapmadım CHP yaptı” demeye devam ettiğine dikkat çeken Devrim Kök, bu konuda artık laf cambazlığı değil samimi açıklamalar beklediğini belirtti ve AKP Antalya yöneticilerine bazı sorular yöneltti.

CHP’den AKP’ye TOKİ soruları
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Devrim Kök’ün AKP’ye yönelttiği 5 sorudan biri; “Özel Proje Alanıyla bir bölge sınırı çizilmekte ve bu bölge içindeki 2B, hazineye ait araziler, kamu ve hatta özel şahsa ait arazilerin aynı zamanda imarlı, ruhsatlı ve iskanlı binaların üstündeki bütün hak TOKİ’ye geçmektedir. Yanlış mıdır? Kepez böyle bir tehlikenin kıyısından dönmemiş midir?” oldu.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Devrim Kök, AKP’nin Kepez’deki TOKİ tasarrufu konusuyla ilgili artık laf cambazlığını bir tarafa bırakıp sorduğu sorulara kamuoyunun aydınlatılması için samimi bir şekilde yanıt vermesini istedi.
Devrim Kök şöyle bir açıklama yaptı ve ardından şu soruları sordu:
“AKP yine, bu kez Antalya’da, ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ misali bir tutum sergilemektedir. TOKİ için, Kepez’in Kütükçü, Göçerler, Fatih, Çamlıbel, Kanal, Erenköy, Barış, Kazım Karabekir, Yavuz Selim, Esentepe, Çankaya, Fevzi Çakmak, Ayanoğlu, Varsak Karşıyaka, Gazi, Habipler ve Kuzeyyaka mahallerini kapalı kapılar ardında adeta çevirmişlerdir, buranın gerçek sahipleri de durumdan haberdar olunca, aynı anda ‘Malınızı korumak için buradaydık’ rolü oynamaya başlamıştır. Her suçüstü olduklarında yaptıkları gibi, “Biz yapmadık, CHP yaptı” demektedir.
Evet AKP Antalya yöneticileri, TOKİ-Kepez operasyonunda, deyim yerindeyse ‘suçüstü’ olmuşlardır. Görünen o ki; TOKİ’ye Kepez’in kuzeyi teklif edilmiştir. TOKİ kendisine teklif edilen bu bölge üzerine epeyce süre çalışma yürütmüştür. Ve CHP bu oyunu Kepez’in bilgisine sununca bölge halkı ayağa kalkmış, AKP Antalya yöneticileri bu tepkiyle soluğu Ankara’da almıştır. Ve son olarak kendilerini çok komik bir duruma düşürecek bir ‘müjde’ dedikleri belgeyle Antalya’da halkın karşısına çıkmışlardır. Hem ‘Yok öyle bir şey’ demişler, hem de bu iddialarına belge diye bir ‘plan iptal’ yazısı koymuşlardır. Sormazlar mı size; ortada plan yoksa, iptal yazısı neyin nesidir?
Bizler umut ederdik ki; AKP yöneticileri, “Bir hata yaptık ve hatamızdan kamuoyunun yönlendirmesiyle dönüyoruz” şeklinde beyan verselerdi. Böyle yapsalardı çıkar, Kepez halkı adına kendilerine teşekkür ederdik. Ama onlar böyle yapmak yerine iptal belgesini ellerine alıp hiçbir şey yokmuş gibi bir açıklama yapıp, suyu bulandıranın CHP olduğunu söyleyince bir açıklama daha yapma gereği duyuyoruz.
Artık AKP’den laf cambazlığı istemiyoruz. Onlar artık Antalya kamuoyuna ve Kepez halkına şu soruların cevabını vermeliler;
1) Kentsel Dönüşüm Alanı ile Özel Proje Alanı ibareleri arasındaki fark nedir? Kentsel dönüşümün, içerisine 2B alanı girdiğinde adının Özel Proje Alanı’na dönüştürüldüğü bilginiz dahilinde değil midir? Kentsel Dönüşüm Alanı ile Özel Proje Alanı, sonunda yapılan uygulamada aynı şeyler olduğu bilgisine sahip değil misiniz?
2) Özel Proje Alanıyla bir bölge sınırı çizilmekte ve bu bölge içindeki 2B, hazineye ait araziler, kamu ve hatta özel şahsa ait arazilerin aynı zamanda imarlı, ruhsatlı ve iskanlı binaların üstündeki bütün hak TOKİ’ye geçmektedir. Yanlış mıdır? Kepez böyle bir tehlikenin kıyısından dönmemiş midir?
3) TOKİ, Ankara’dan, hakkında hiçbir şey bilmediği Kepez üzerine, AKP Antalya yönetiminin ve AKP’li ilgili belediyenin yönlendirmesi olmadan nasıl bir talepte bulunabilmiştir? Bu talebi kime yapmıştır? Veya kimler oraya böylesi bir talep götürmüştür?
4) Sizler; 25/06/2012’de onay yazısı çıkan proje alanı tahsisine kamuoyu tepkisi gelmeden 6 ay boyunca neden hiç ses çıkarmadınız? Haberiniz dahi olmamış mıdır? Yoksa tam tersi, oturup kafa kafaya çalışmışlığınız var mıdır?
5) TOKİ’nin elinize tutuşturduğu o iptal belgesindeki iptal nedenlerinin ‘sihri’ ne kadar geçerlidir? Seçimden hemen sonra bunların bir sorun olmaktan çıkarılmayacağının garantisi nedir? Siz misiniz?”

 

 
Bakan arkadaşı açıkladı: Bakan Günay, aday olmayacak anılarını yazacak
 
Gazipaşa Havalimanı rekor kırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan arkadaşı açıkladı: Bakan Günay, aday olmayacak anılarını yazacak
Antalya veya İzmir'den Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacağı ...
Devrim Kök'ten Köse ve Tütüncü'nün açıklamalarına sert tepki
CHP İl Başkanı Devrim Kök, Ak Parti İl Başkanı Köse ve Kepez Belediye ...
Sapan'dan Kepezliler'e 'Uyanık olun' çağrısı
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, TOKİ'nin Kepez İlçesi'nin 19 ...
 
Yusuf Mecek; 'Ak Parti ile yola devam'
Belek’in Ak Partili Belediye Başkanı Yusuf Mecek, başka bir partiden Serik ...
Kılıçdaroğlu'ndan parti örgütlere önemli görev
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te Enver Aysever'in sunduğu ...
AKP'den TOKİ iddiasına cevap
AK Parti’nin Antalya temsilcileri, Kepez’deki 2B problemi çözülen Göçerler ...
 
Erdoğan'ın torbasından neler çıktı ?
İşte geride bıraktığımız 2012′de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dağıttığı acı hediyeler.
Kod adı 'ÖMER' operasyonu
AKP’nin derin ku­lis­le­ri­ne gö­re; Başbakan Er­do­ğan ye­ni ka­bi­ne­de ...
Yılın son seçim anketi
ORC araş­tır­ma şir­ke­ti­nin, 2013’e sa­at­ler ka­la açık­la­dı­ğı son ...
 
Dursun Gündoğdu
Değirmenin suyu nereden geliyor?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Rüşvet ve yolsuzluk
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Alman Yeşiller‘in çöküşü
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı sağlık konularıyla ilgili dikkatli olmanız gereken bir ay. Ayın ilk haftasında sorumluluklarınız, çalışma ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva