Yaşamı tehdit eden hastalıklardan kaynaklanan problemler ile karşılaşan hastaların ve hasta yakınlarının yararlandığı TEV Kamile Cephanecioğlu Palyatif Bakım Merkezi, 'kimsesizlerin kimi' oldu. Merkez Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edildikten sonra işbirliği protokolüyle İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredilen palyatif bakım merkezi tıbbi ihtiyaç gerektiren evde bakım hastaları için umut oldu. Merkezden, evde bakımı zor, kimsesi olmayan maddi imkânı bulunmayıp hastasına bakamayan vatandaşlar yararlanıyor.
HASTA YAKINLARI ÇOK MEMNUN
TEV Kamile Cephanecioğlu Palyatif Yatılı Bakım Merkezi, 40 oda ve 80 yatakla Türkiye'nin en büyük Palyatif Bakım Merkezi olma özelliğini taşıyor. Gazi Mahallesi, Vali Recep Yazıcıoğlu Caddesi (Eski Huzurevi) üzerinde hizmet veriyor. Hasta ve hasta yakınları böylesine önemli bir projeyi Antalya'ya kazandırdığı için Başkan Menderes Türel'e teşekkür ederek merkezin hizmetlerinden duydukları memnuniyetlerini ifade etti.
'EŞİMİN YATAK YARALARI İYİYE GİDİYOR'
Medine Batak (62), 67 yaşındaki eşi Mustafa Batak'ın böbrek üstü bezlerinin iflas ettiğini ve yatak yaralarından dolayı Palyatif Bakım Merkezine geldiklerini ifade ederek şunları söyledi:
"Eşim, 38 gün tıp fakültesinde yoğun bakımda kaldı. İki buçuk ayda vücudunda yatak yarası meydana geldi. Yatak yarası olunca buraya sevk ettiler. Allah razı olsun Belediye Başkanımız Menderes Türel'den. Eşimin ayağındaki yaralar iyileşti. Buradaki bizlere hizmet eden hemşirelerden doktoruna varıncaya kadar herkesten çok memnunuz."
37 yıldır annesi Ayşe Özkan'la yaşayan Selma Çetinkaya ise annesinin son 8 yıldır yatalak ve bakıma muhtaç olduğunu söyledi. Çetinkaya şöyle konuştu:
"Annem 8 yıldır yatalak durumda. 1 yıldır biberonla besliyorduk, 2 aydır da cihaz vasıtasıyla beslenmesi sağlanıyor. Durumu ağırlaştı. Sağ olsunlar Palyatif Bakım Merkezine gönderdiler bizi. Bizlere böylesi güzel bir merkez kazandırdığı için. Buradaki personel çok iyi ilgileniyor. Ben onları gökyüzünden inen melekler olarak tabir ediyorum. Saygı, sevgi, inançla ve Allah rızası için hizmet ediyorlar. Anneme kendi anneleri gibi davranıyorlar. Gece her saat her türlü ihtiyacımıza sevgiyle, hoş görüyle koşan bir ekip var. İnşallah böyle tesisler Türkiye'nin her yerinde hayata geçirilir."
'ULUSLARARASI DÜZEYDE BİR HASTANE'
2017 yılında geçirdiği motosiklet kazısı sonucu vücudunda kırıklar ve kafatasında ağır hasar bulunan 37 yaşındaki Cazip Ilıkcan, palyatif bakım merkezine geldikten sonra günden güne iyiye gittiğini belirterek şunları ifade söyledi:
"Sol ayağım ve sol kolumda problem vardı. Burada iyileşmeye başladı. Boynumu hiç çeviremiyordum. Boynumu 7-8 santim çevirmeye başladım. Sol kulağımda çürüme olmuştu, buradaki bakım sonucu iyileşti. Burası uluslararası düzeyde bir hastane olmuş. Mesela nerede sorunuz var kafanızda mı? Kafanıza ayrı doktor bakıyor. Kulağımda sorun var. Kulağıma ayrı doktor bakıyor. Yani burada sizinle her nerenizde bir rahatsızlığınız varsa özenle ilgilenip tedavi ediyorlar. Menderes Türel'den Allah razı olsun. İyi ki buraya böylesine yüksek kaliteli bir hastane yapmış. Bu hastaneyi seviyorum bir aydır buradayım. Allah nasip ederse yakın zamanda buradan taburcu olacağım."
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |