Müze Parkı'ndan Bakibey Konağı'na kadar Mehter Takımı eşliğinde yapılan yürüyüşle başlayan etkinlikte katılımcılara Gölhisar kavurması, Bağsaray düğülcük tatlısı, Burdur bisküvisi ve keşkek ikram edildi. Programa, Burdur Valisi Ali Arslantaş, MAKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Durmuş Acar, Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Erbay, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder, AK Parti İl Başkanı Mustafa Özboyacı ile vatandaşlar katıldı.
Programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy, amaçlarının Türk mutfağının zenginliğini, ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması olduğunu söyledi. Gürsoy, "Bu yıl Türk mutfağı etkinliklerimizin ikincisini düzenliyoruz. Türk mutfağının sağlıklı, geleneksel yönlerini öne çıkararak sürdürülebilirlik temelli bir yaklaşımla korunması ve devamlılığının sağlanması amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türk mutfağı geçmişten günümüze farklı kültür ve medeniyetlerle zenginleşerek bugünkü halini almıştır. Bakanlığımız başlatmış olduğu bu proje ile Türk mutfağının kadim reçetelerini dünyaya tanıtmayı ve tüketicilerle buluşturmayı hedeflemektedir" diye konuştu.
Gürsoy, hafta boyunca vatandaşlara, Baki Bey Konağı ve Cumhuriyet Meydanı'nda, Gölhisar kavurması, keşkek, yufka, düğülcük tatlısı, tarhana çorbası, sülük çorbası (sakal çarpan), Toros Yörük pidesi, göce, Bucak salebi ve su böreği gibi ikramların yanı sıra Türk kahvesi, Türk çayı ve Burdur bisküvisi ikramlarında bulunacaklarını söyledi.
Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |