Burdur Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi Şefi Çevre Mühendisi Mahmut Babacan Biyolojik Arıtma Tesisine 28 Eylül 2012'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından Çevre İzin Belgesi verildiğini belirtti. Babacan Arıtma Tesisi'nin deşarj suyunun, 'Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği'ne tabi olarak haftada 2 defa akredite bir laboratuvara analiz ettirildiğini söyledi.
Ayda bir defa da İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından numune alınarak, deşarj edilen suyun analizlerinin yapıldığına değinen Babacan, tesisteki laboratuvarda da günlük analizler yapıldığını ve sonuçların sınır değerlerin altında çıktığını söyledi. Babacan "Tesisimizin kapasitesi saatte bin 453 metreküp. Mevcut debi miktarımız ise 750 metreküp/saat civarında" dedi. Babacan tesiste 1 çevre mühendisi, 1 laborant, 1 elektrik teknikeri, 3 elektrik teknisyeni, 6 işçinin, 3 vardiya halinde 24 saat çalıştığını belirtti.
Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ise şehir kanalizasyonunun arıtıldıktan sonra göle verildiğini, Burdur Gölü'nü kirleten herhangi bir atık kalmadığını açıkladı. Akkaya, gölde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin yaptırdığı tahlillerin de temiz çıktığına değindi. Doğa Derneği Burdur Temsilcisi Ufuk Gökduman da, Atık Su Arıtma Tesisi'nin faaliyete geçmesi ve Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliğindeki standart analiz değerlerine ulaşmasının Burdur Gölü için önemli bir adım olduğunu vurguladı.
Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)