Hissedarlardan Ali Çakar, "Biz yeni binalarda oturmak istiyoruz. Projeye karşı çıkanlar tadilat yaptırıyor. Onların binaları daha değerli olduğu için projeye karşı çıkıyorlar. Gelirleri yüksek. Bizim suçumuz ne?" dedi.
Mesut Caddesi'nde yer alan ve maddi değeri yüksek binalara sahip 4 hissedarın yeni konut projesi yapılmasına karşı çıktığını iddia eden diğer 17 hissedar, 'Afet ve Risk Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' hakkındaki kanundan yararlanmak için önce Oba Belediyesi'ne başvurdu. Belediye'den gerekli yardımı alamadıklarını iddia eden hissedarlar bu kez 'Kentsel Dönüşüm Risk Raporu' hazırlatarak projenin hayata geçirilmesi için ilk adımı attı.
İZİNSİZ TADİLAT İDDİASI
Tapu hissedarlarından 52 yaşındaki Ali Çakar, raporda binaların riskli olduğunu kanıtladıkları halde, caddeye cephesi olan ruhsatsız bir binada izinsiz tadilat yapıldığını öne sürdü. Oba Belediyesi'nin tadilat çalışmalarına göz yumduğunu iddia eden Ali Çakar, "Kentsel Dönüşüm Risk Raporu çıkarmak için 6 aydır mücadele ediyoruz. Oba Belediyesi'ne müracaat ettik ancak bize yardımcı olmadılar. Binaların yıkılmasına karşı çıkan hissedarlar ise tadilat yapmaya devam ediyor. Oba Belediyesi'nden bize 'tadilat değil, boya yapılıyor' denildi. Bu doğru değil. Resmen tadilat yapılıyor" dedi.
Yeni binalarda oturmak istediklerini belirten Ali çakar, "Projeye karşı çıkanlar tadilat yaptırıyor. Onların binaları daha değerli olduğu için projeye karşı çıkıyorlar. Gelirleri yüksek. Bizim suçumuz ne? diye konuştu. Oba Belediyesi Fen İşleri Müdürü Murat Satı ise konunun belediyenin tasarrufunda olmadığını ancak kendilerine bir rapor gelmesi halinde gereğini yapacaklarını dile getirdi.
Binasında tadilat yapıldığı iddia edilen Sebahattin Çakar da, yasa gereği 2004 yılından önce yapılan binalarda tadilat ruhsatı aranmadığını savunarak, "Kaldı ki ben tadilat yapmıyorum. Sadece binamın kapı ve pencerelerini yenileyerek boya yaptırdım" dedi.
Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)