Antalya'da otizmli çocuklar, üretip okullarına destek oluyor
Antalya'da otizmli çocuklar, üretip okullarına destek oluyor
120 kişi, Amerikalı rapçi 'Diddy'ye dava açacak
120 kişi, Amerikalı rapçi "Diddy"ye dava açacak
Konya'da 3.6 büyüklüğünde deprem
Konya'da 3.6 büyüklüğünde deprem
İran, İsrail'e hava saldırısı başlattı
İran, İsrail'e hava saldırısı başlattı
15 Ocak 2013 Salı - 15:55

Baykal: Bilinçli bir suskunluk içindeyim

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bilinçli bir suskunluk içinde olduğunu belirterek, Antalya'da gazetecilerin siyasi gündeme ilişkin sorularını yanıtlamadı. Ancak, Aygün'e çok sert tepki gösterdi ve 'Böyle mi olur Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekilliği' dedi.

Baykal: Bilinçli bir suskunluk içindeyim
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


Deniz Baykal, yanındaki CHP Antalya milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan, Arif Bulut ve Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar ile birlikte Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak ve Yönetim Kurulu'nu ziyaret etti. CHP heyetinin haftasonu yağışlar nedeniyle selin vurduğu Serik ve Manavgat ilçe ziyaretleri öncesi gerçekleşen buluşmada, Deniz Baykal, EXPO 2016'nın Antalya için çok önemli bir konu olduğunu ve Antalya'nın bu konuda Türkiye'nin diğer bütün illerinden başarılı olarak bir sonuç aldığını söyledi.

Bu sürecin yakından takip edilmesi gerektiğinin üzerinde duran Deniz Baykal, "EXPO'yu almakla iş bitmiyor, ondan sonra başlıyor. Ağır bir sorumluluk altına giriyoruz" dedi. EXPO kanunun Meclis görüşmeleri sırasında CHP grubunun daha iyi bir düzenlemeyle bu konuya yaklaşılmasının uygun olacağı görüşünü dile getirdiğini kaydeden Deniz Baykal, şunları söyledi:

"Antalya'nın kendi iç dinamiğinin EXPO yönetimine daha doğrudan ve daha etkili ve ağırlıklı bir biçimde yansıması gerekir diye düşünüyorduk. Maalesef bu olmadı. O konuda hepimiz iyi niyetle katkılarımızı yaptık. Ama bu konuda işte bir takım alışkanlıklar var, onlar aşılamadı. Bürokrasinin, Ankara'nın etkinliği ne yazık ki frenlenemedi. Böyle bir yapı var. Olabilir. Bu konuda en büyük emek vermiş kuruluşlar bunu da içimize sindirdi. 'Olabilir. Madem böyle kararlaştırıldı bu çerçevede gerekeni yapalım ve EXPO'yu Antalya için bir yüz akı haline dönüştürelim' diye düşündük."

2016'da yapılacak uluslararası botanik fuarı EXPO için artık çok da uzun olmayan bir sürenin kaldığını belirten CHP Antalya Milletvekili Baykal, bölgede altyapı sorunlarının bulunduğunu kaydetti. Biran önce bu konulara hükümetin de katkısıyla el atılması ve gerekli adımların atılması gerektiğini dile getiren Deniz Baykal, "EXPO mutlak bir başarıya dönüştürülsün istiyoruz" dedi.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, konuşmasının ardından, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını ise yanıtsız bıraktı. Bilinçli bir suskunluk içinde olduğunu belirten Deniz Baykal, bu durumu, "Bunları daha sonra konuşuruz. Siz bir şeyler çıkacak bekleyişi içindesiniz ama bu konularda konuşmama kararımı tahmin ediyorsunuzdur. En azından şu ana kadar ki uygulamamın farkındasınızdır. Bunun tesadüf olmadığını da biliyorsunuzdur" sözleriyle ifade etti.

ATSO'daki ziyaretin ardından CHP heyeti, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak'la birlikte EXPO'nun düzenleneceği alanda incelemelerde bulundu. Alan ve yapılacak düzenlemeler hakkında ATSO Başkanı Budak'tan bilgi alan Baykal, Antalya EXPO 2016 için devam eden maskot arayışlarına ise kokulu nergis ve ful çiçeğini önererek katkı verdi. Deniz Baykal, gazetecilerin burada ikinci kez gündeme ilişkin soru sorma girişimlerini ise yine geçiştirdi.

SEL BÖLGESİNDE İNCELEME YAPTI

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve beraberindekiler, EXPO alanındaki incelemelerin ardından Antalya'da hafta sonu gerçekleşen yağışların etkili olduğu Serik ve Çandır bölgesinde incelemelerde bulundu. Çandır'da şiddetli yağıştan zemin katlarını su basan Şehit Öğretmen Mustafa Sadettin Küçük İlköğretim Okulu'nun da bulunduğu kamu binalarını gezen ve yetkilileri dinleyen Baykal, seralarda da incelemeler yaptı. Baykal, Serik ilçe merkezinde de sular altında kalan ve küçük çaplı maddi hasarın meydana geldiği Okutan Pasajı'nda esnafa 'Geçmiş olsun' dilekleri iletti.

AYGÜN'E SERT ELEŞTİRİLER

Deniz Baykal Ulus923 yazarı Fatih Ertürk'e konuştu. CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün'ün kişisel dünyası ile fazla ilgili olmadığını belirten Baykal, Aygün'ün peşpeşe yaptığı bu çıkışların "Tesadüfi , siyasi kaygıyla, taban duyarlılığı ile" açıklanmasının doğru olmayacağı düşüncesinde.

Deniz Baykal, Aygün portresiyle partinin hızla bir viraja sokulup başka bir mecraya savrulmasının yollarının açılmaya çalışıldığı görüşünü savundu.

Baykal'ın Hüseyin Aygün'le ilgili görüşü ise çok açık ve net:

"Yazık, insan kahroluyor. Böyle mi olur Cumhuriyet Halk Partisinin milletvekilliği. Siyaset yapan kişinin kendisine saygı duyması için önce bulunduğu kurumun tüm değerlerine ve ilkelerine saygılı olmasını öğrenmesi lazım. Büyük bir endişe içindeyim, hayretler içindeyim. Bu şahsın daha ne kadar böyle konuşmaya devam edeceğini ya da ettirileceğini çok merak ediyorum. Parti büyük yara alıyor, büyük zarar görüyor. Bu şahsın korunması ve kollanması durumunda ise bu kan kaybı bizi çok zor günlere götürebilir."

Baykal, "Herkesin temel önceliği; partiyi korumak ve kollamak adına kamuoyunda partinin aleyhine dönüştürülecek tartışmalara izin vermemektir. Her ne olursa olsun her partili partisini sakınmak durumundadır. Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal kimliğini bu ayrışmalardan, ötekileştirmelerden ve dönüştürmeye yönelik girişimlerden özenle dışında tutmak lazımdır. Elbette benim de konuşacağım gün gelecektir. Ancak, o zaman gelinceye kadar; partinin tüm yetkili kurum ve kurullarını, bu partiye emek vermiş herkesi çok büyük bir dikkatle ve titizlikle yakından takip ettiğimi herkes bilsin. Cumhuriyet Halk Partisi asla sahipsiz değildir" diye konuştu.

 
Kamu çalışanları bordro yaktı
 
İşhanına giren hırsızlar 16 işyerini soydu
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP TABANI 16 Ocak 2013 Çarşamba 18:25

kepez delegesi arkadaşımızın sordugu soru çok yerinde.şerafettin elçinin ailesine başsağlıgı ziyaretine git hüseyin aygün gidince eleştir.artık birbirimizi eleştirmeyeli bıraklaım geneş başkanımız kemal kılıçdaroğlunun çalışmalarına destek olun köstek değil.taban olarak biz iktidar olmak istiyoruz artık.

Yorumu oyla      11      3  
Bahçeli Emlak Ofisi 16 Ocak 2013 Çarşamba 09:41

Parti bir önceki genel başkan dönemindeki başarılarına bakmalıdır öncelikle !! Böyle mi yönetilmeliydi buzamana kadar ? Bu saatten sonra mualif olupda partiye zarar vermenin anlamı yok, bakın etrafınıza ( resimlere ) değişen birşey var mı ? Sen ben bizim oğlan misali hala herşeyiniz. Lütfen artık yeter !! biz vatandaş olarak partimize güveniyoruz ve başarıya doğru gittiğinide döneminizde yapılmayan istatisliki bilgilerlede görüyoruz.

Yorumu oyla      15      4  
CHP KEPEZ DELEGESİ 16 Ocak 2013 Çarşamba 05:49

Sayın Baykal size bir soru soracağım BDP milletvekili Şerafettin Elçinin ailesine neden taziye ziyaretinde bulundunuz?

Yorumu oyla      17      4  
ne mutlu türküm diyene 16 Ocak 2013 Çarşamba 01:41

inanamıyorum bu politikacılara bunlar ulusal sorunlarda bile istedikleri gibi kıvırabilme özelliğine sahip, kaşarlaşmış bir zihniyet !! bu son 30 yıldır siyaset içinde meclisde olan ve görev yapamış bütün siyasetcilerin hepsini öncelikle vatan hayinliğiyle suçlayıp ağır cezalar vermek isterdim !! ülkenin düştüğü durum içler acısı ağlamak geliyor içimden !! varlık içinde yokluk çektiren bu başımzdaki gelmiş geçmiş bütün politikacıları kınıyorum yazık sizlere yazık !!!!

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamu çalışanları bordro yaktı
TÜRK Büro Sen Antalya Şubesi üyeleri, Defterdarlık önünde yaptığı eylemle ...
5 gün kesinti
AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'nın farklı ...
Seyirlik değil ömürlük olsun
ANTALYASPOR'da 1974-1978 yılları arasında futbol oynayan, Fenerbahçe ve ...
 
İşitme engellilerden Vali Altıparmak'a ziyaret
MANAVGAT İşitme Engelliler Spor Kulübü yöneticileri Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti.
Minikler illüzyon ile tanıştı
İSTEK Antalya Yeditepe Koleji İlkokulu Okul Öncesi 5 yaş ve 6 yaş sınıfı ...
KEPSİAD'dan Kepez'e üniversite talebi
KEPEZ Sanayici ve İşadamları Derneği (KEPSİAD) üyeleri, Akdeniz Üniversitesi ...
 
Lüks yat kralından denizlere destek
ANTALYA Serbest Bölgesi'nde ürettiği ultra lüks yatlarla tanınan CMB Yatçılık, ...
Hava kirliliğine yoğurtlu tepki
Antalya- Isparta- Burdur- Denizli Kaş Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz, ...
İl Genel Meclisi üyeleri Elmalı'da
ANTALYA İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı İl Genel Meclisi'nin bazı üyeleriyle ...
 
Dursun Gündoğdu
Başkanın Instagram'ın beynini yakan mesajları...
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Rüşvet ve yolsuzluk
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Alman Yeşiller‘in çöküşü
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile sizin için bir çağ kapanıp bir çağ başlıyor. Hayatınızın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva