Koronavirüs salgını dünya genelinde yayılım göstermeye devam ederken Türkiye'de salgını önleyici tedbirler peşpeşe uygulamaya konuluyor. Sağlık çalışanlarının virüsle mücadele noktasında fedakarca çalıştığını belirten Sağlık- Sen Antalya Şube Başkanı Başkan Kuluöztürk, “Türkiye'deki vaka sayısı alınan onca önleme rağmen gün geçtikçe artış gösteriyor. Tedbirler noktasında acil ve yatan hasta servisleri dışındaki poliklinik hizmetlerinin belirli bir süre durdurulması gereklidir" değerlendirmesinde bulundu.
Salgının tüm kesimlerce ciddiye alınması gerektiğini kaydeden Kuluöztürk, “Panik yapmadan salgınla mücadeleye devam edilmelidir. Ülkemiz salgının ilk gününden bu yana tedbirler aldı ve almayı sürdürüyor. Son olarak İçişleri Bakanlığı'nca yayımlanan genelgeyle 81 ilde, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durduruldu. Ancak bunun yeterli olduğunu düşünmüyoruz" diye konuştu.
Sağlık sektöründe salgını önleyici tedbirlerin yetersiz kaldığını aktaran Başkan Kuluöztürk, “Bakanlığımızca hastanelerdeki yoğunluğu azaltıcı önlemler alındı. Ancak bunlar yeterli değil. Yayımlanan genelgenin amacı insanlar arasındaki etkileşimi azaltarak virüs yayılımını engellemek. Fakat bir taraftan tedbir alalım, riski düşürelim derken diğer taraftan virüsü yayacak etkileşimleri kesmiyoruz. Polikliniklerde tedavi için sıra bekleyenler birbirlerine 1 metreden daha yakın duruyorlar. Koridorların düğün salonundan farkı yok. Poliklinikler, virüsün insandan insana geçmesi hususunda çok etkin olan noktalar arasında bulunuyor. Bu durumun sonucunda hem vatandaşlarımızın hem de sağlık çalışanlarımızın virüse yakalanma riski oluşuyor. Koronavirüsle mücadelede, acil ve yatan hasta servisleri dışındaki poliklinik hizmetlerinin belirli bir süre durdurulması gerekmektedir" şeklinde konuştu.
Kuluöztürk sözlerine şöyle devam etti:
“Poliklinik hizmetlerine acillerde devam edilebilir. Acil servislerin fiziki yapıları polikliniklere nazaran daha geniş. Polikliniklerde insanlar 1 metre kuralına uyamıyor, acillerde bu kurala uyulabilir. Böylece hem vatandaşlarımız hem sağlık çalışanlarımız virüsten daha uzak kalır."
Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |