Antalya'da ayıplı mal satan zincir maketin şubesine mühür
Antalya'da ayıplı mal satan zincir maketin şubesine mühür
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Antalya'da
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Antalya'da
'Yenidoğan çetesi' lideri Fırat Sarı hakim karşısında
'Yenidoğan çetesi' lideri Fırat Sarı hakim karşısında
Antalya'da demokrasi için sanat
Antalya'da demokrasi için sanat
23 Mart 2017 Perşembe - 10:57

Baraner: 2017 turizm için çok zor olacak

TURİZMCİ Hüseyin Baraner, 2017'nin Türk turizm tarihinin en zor yıllarından biri olacağını söyledi.

Baraner: 2017  turizm için çok zor olacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği (YÖRSİAD) geleneksel yemekli toplantısının bu ayki konuğu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner oldu. Akdeniz Üniversitesi Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÖRKAM) Başkanı Fatih Uslu, Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Başkanı Ali Eroğlu, Antalya Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı ve çok sayıda dernek üyesinin katıldığı toplantıda konuşan Baraner, 2017'nin enteresan bir yıl olacağını belirtti. Baraner, "Rusya'da bizi sevindiren artışlar aşayacağız. Avrupa, özellikle Batı Avrupa çok sıkıntılı geçeceğe benziyor. Oradaki halklar siyasi söylemlerden dolayı Türkiye'ye biraz kırgın. Onlara tek tek yeniden ulaşmamız gerekiyor. Genel gidişata baktığınızda mayıstaki 'last minute' yani son dakika satışları çok önemli. Bu satışlar 2017 yılını belirleyecek, tayin edecek. 2017 Türk turizm tarihinin en zor yıllarından biri olacak. Çünkü hesap yapma, programlama imkanınız neredeyse sıfır. Önümüzü göremiyoruz, çok ciddi bir siyasi kavganın, haklı veya haksız içine düştü Türk turizmi. Buradan önce çıkıp, temizlenip, arınıp yeniden güzelleşip dünya piyasalarına çıkmamız lazım" dedi.

Turizmcinin de 'Bu yıl böyle geçecektir' diyebileceği bir yıl olmadığını söyleyen Baraner, "Türkiye turizmi için çok dış etkenler, parametreler rol oynuyor. Önümüzü görebilmemiz için her şeyin sakin hale gelmesi lazım. Tabi ki bazı gelişmeler 16 Nisan'a çok bağlı. Türkiye'deki referandum çok önemli. Zira şu an biz istesek de istemesek de dünya pazarlarında çok siyasileştirilmiş bir ürün olarak kendini gösteriyor. Bunu aşmamız lazım. Bunu da 16 Nisan'dan önce aşmamız imkansız. 17 Nisan Türk turizmcileri için yeniden bir hareket günü, yeniden pazarlara dalış, pazarlarda gövde gösterme olarak kendini gösteriyor" diye konuştu.

Nisan ayının ikinci haftasından haziran başına kadar 6 haftalık dönemin kendileri için çok çok önemli olduğunu kayldeden Barener, şöyle konuştu.

"Bütün buradaki dinamiklerin, turizmin başındaki insanların Antalya'yı terk edip o 6 haftalık süreçte güçlü oldukları veya müşteri bekledikleri pazarlarda bulunmalarını tavsiye ederim. O 6 hafta özellikle Antalya turizmini tayin edecek diye düşünüyorum. Pazarlamayı da çeşitlendiriyoruz, yeniden keşfediyoruz. Pazarlamanın derinliklerini ve zenginliklerini benimsiyoruz, bu çok önemli. Pazarlama gücü ve kabiliyeti bence üründen çok daha önemli. Bunu Türk turizmcileri bu krizde öğreniyor. Ben bunu bir değer olarak görüyorum. 10 yıl sonra belki Türk turizmcileri dünya çapında en değişik, en can alıcı marketing sistemlerinin sahipleri olacak. Hem geliştirecekler hem de sahipleri olacaklar. Bu da beni tabi ileriye dönük olarak bugün etkisini hemen göstermese de ileriye dönük çok mutlu ve umutlu kılıyor." 

ORTODOĞU PAZARINDA HAREKETLİLİK YAŞANACAK

Gazetecilerin sorusu üzerine Ortadoğu pazarına değinen Hüseyin Baraner, "Özellikle Kuveyt, Dubai, Abu Dabi, Umman ve Bahreyn, Ürdün gibi ülkelerde Türkiye çok revaçta. Onların da star ülkesi olduk şu an. Ama Arap dostlarımız deniz ve kum turizmine Avrupalılar kadar aşık değil. Onların tercihleri daha çok sanat, kültür, alışveriş, yemek, insanların bol olduğu caddelerde gezmek. Bu da tabi bir anlamda Antalya'nın belki Avrupalılar tarafından kullanılmayan ürünlerini yeniden aktif hale getiriyor. Bu da olumlu bir şey" dedi.

DÜNYA BİZDEN KOPYALAYACAK

Türk yatırımcıların çok hızlı değişen bir enerjiyi içlerinde barındırdığını söyleyen Baraner, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünya pazarlarını çok iyi takip edebiliyoruz. Ürünleri buradan biz yaratmalıyız. Yani Antalya'dan çıkan ürünleri dünya kopyalasın. Dünyadan çıkan ürünleri kopyalamanın zamanı bitti. Şimdi tam tersi başlıyor. Biz yaratıyoruz, biz bulacağız bunları şüpheniz olmasın. Dünya bizden ithal edecek. Bunu başardığımız zaman çok değişik yerlere gelecek. Dünya pazarlarına baktığımız zaman Türkiye bunu başarabilecekler sırasında ilk üç sırada. İnsan gücü var, enerji var, hareket var, dünyanın ortasındayız, ulaşım kolaylaşıyor, iletişim hızlanıyor. Küresel mesajlaşmalar sayesinde bazı önyargılar da azalıyor. Bizi çok sinirlendiren bazı önyargılara 20 yıl sonra güleceğiz. Dünyada da 20 yıl sonra bambaşka bir toplum oluşacak. Bizim gibi insanlar yani 2. Dünya Savaşı sonrası nesiller azalacak. Akıllı telefonlarla büyümüş insanlar dünyayı temsil eder hale gelecek. Onların dünya görüşleri ve ihtiyaçları da çok farklı olacak. Bu ihtiyaçlara cevap verebilecek kentlerin başında yine Antalya geliyor. Bu dünya görüşünü de 20 yıl sonra yansıtacak noktalardan biri Antalya."

Konuşmaların ardından YÖRSİAD yönetimi ve üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektiren Baraner, dernek üyelerinin sorularını yanıtladı.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

 
İranlı şarkıcı hayranlarıyla buluştu
 
Bu domatesler çok farklı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İranlı şarkıcı hayranlarıyla buluştu
İRANLI şarkıcı Tohi, Nevruz Bayramı nedeniyle Antalya'ya gelen İranlılarla buluştu.
Çay kıyısı çöplük oldu
ANTALYA'nın Demre İlçesi'ndeki Demre Çayı'nın kıyısı dökülen atıklar nedeniyle ...
Akseki'de 3 asırlık düğmeli ev yangında kül oldu
ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde yaklaşık 3 asırlık yöreye özgü düğmeli ev, ...
 
Gazeteci Tayfun Talipoğlu, gözyaşları ve alkışlarla uğurlandı
GEÇİRDİĞİ kalp krizi sonucu İzmir'deki evinde 55 yaşında hayatını kaybeden ...
Korkutan doğalgaz patlaması
ANTALYA'da altyapı yenileme çalışmaları sırasında doğalgaz borusunda meydana ...
Avokado üreticinin yüzünü güldürdü
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde üretimi yapılan avokado, fiyatıyla üreticisinin ...
 
Öğrencilerden karma sergi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nin (GSF) öğrencilerinin ...
Hayvanseverlerden belediyeye dilekçe
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde bir grup hayvansever belediyeye sokak hayvanlarının ...
Büyükşehir'den öğrencilere yurt
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) merkez yerleşkesinin ...
 
Dursun Gündoğdu
Siyasette bir tornistan hikayesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mustafa Kemal'e ceza verilemez
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bitmedi, bitmiyor, bitmeyecek…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva