Fethiye Belediyesi Çevre Mühendisi Selver Hatice Kabak, zeytin, ayçiçek ve soya yağlarının en fazla üç kez kızartmada kullanılması gerektiğini hatırlattı. Bu yağların gereğinden fazla kullanılması halinde mide rahatsızlıklarının yanı sıra kansere neden olduğunu vurgulayan Kabak, "Yetki alanımız dahilinde toplanan atık yağlara ait hangi işletmenin ne kadar atık yağ verdiğini haftalık olarak takip ediyoruz. Ancak sadece atık yağları vermek değil bayatlamadan vermek insan sağlığı için çok önemli" dedi.
Denetimlerde herhangi bir usulsüzlükle karşılaşmadıklarını anlatan Kabak, "Denetimlerimiz sürecek. Cezai işlem uygulamak bir kenara insan sağlığı tehdit edilmemeli" dedi. Evlerde biriktirilen atık yağları da topladıklarını anlatan Hatice Kabak, "Bize telefonla bildirilmesi yeterli. Ekiplerimiz adresten yağı teslim alıyor" diye konuştu.
FETHİYE, (DHA)