Sandıklı Organize Sanayi Bölgesi'nin Afyonkarahisar- Antalya karayolu Susuz köyü rampası yakınlarında bulunan atık su sistemi arızalandı. Bunun sonrasında rögardan taşan atık ve pis sular tarım arazilerine doldu. Atık sular altında kaldığı bildirilen 20 dekarın üzerindeki arazilerde ürünler zarar görürken, bataklık ve su birikintileri oluşan bölgelerde kötü kokular ortaya çıktı. 2 yıldır arızalanan atık su sistemi yüzünden zarara uğradıklarını söyleyen üreticiler, arızanın bir an önce giderilmesini ve zararlarının karşılanmasını yoksa hukuki yollara başvuracaklarını söyledi.
'ÇİFTÇİLERİMİZİN ZARARININ KARŞILANMASINI İSTİYORUZ'
Bölgede incelemede bulunan Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, "Çiftçilerden bize gelen yoğun talep üzerine bölgeye geldik, yerinde gördük. Gördüğümüz üzerine Sandıklı Organize Sanayi Bölgesi'nin atık rögarından gelen atık sular tarım arazilerine taşmış. Çiftçiler zarar görmüş. Atık su arızasının giderilmesini, üreticilerimizin de mağduriyetinin giderilmesini yetkililerimizden talep ediyoruz. Bizim amacımız kimseyi kötülemek değil. Sadece çiftçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi" dedi.
'NE VERİM ALABİLİYORUZ NE DE KOKUDAN DURABİLİYORUZ'
Atık sularda tarım arazileri zarar gören Yolkonak köyü sakinlerinden Zekeriya Yıkıldım (65), "OSB'nin gelen pisliğinden tarladan bir şey alamıyoruz. Verim alamıyoruz. Kokudan da duramıyoruz. Batak oluyor. Ne traktör yürüyor. Kendim bile çıkamıyorum" diye konuştu.
'YAZLARI BURAYA TRAKTÖRÜMÜZ, BİÇERDÖVERİMİZ GÖMÜLÜYOR'
Yolkonak köyü sakinlerinden tarım arazileri zarar gören bir başka üretici İbrahim Özgürler (24), "Bizim arazimiz suyun altında kalıyor. OSB'den gelen sular bizim arazilerimizi su altında bırakıyor. Kanalizasyondan gelen bir işletmenin peynir suyu tarlayı mayalaştırdı. Tarlalar suyu çekmiyor. 2 yıldır böyle tarım arazilerimiz suyun altında kalıyor. OSB'nin müdürüne bildirdik. Vidanjör gönderiyor. Kanalizasyonu açtırıyor. Ama yine de su geliyor. Yazları buraya traktörümüz gömdürüyoruz. Biçerdöver gömülüyor. Tarlalardan verim alamıyoruz. Aşağı tarafları suyun içinde. İnsan bile zor yürüyor. Yetkililer de bir hal çare yapmıyor. Kokudan balya bile yükleyemiyoruz. Biçerdöverci bile buraya gelmek istemiyor" dedi.
'ÇÖZÜM BULUNMAZSA HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ'
Ekinhisar köyünden Çetin Atasoy (62) da "Zaten 2 dölüm bir arazimiz var. O da suyun altında. Adam para kazanacak ceremesini biz çekeceğiz. Bizim zararımızı gidersinler. Yoksa biz Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Geçen yıl buraya biçerdöveri gömdürdük. Şuradan geçen yıl 200 kilo buğday aldık. 700 kilo buğday parası vererek biçerdöverin masrafını ödedim" diye konuştu.
Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |